A WeRide megkezdi önvezető autonóm járműveinek tesztelését Guangzhou-ban

Ezekkel a tesztekkel, amelyekben az autók biztonsági vezető nélkül közlekednek, a WeRide a világon a második cég lesz, amely teljesen önvezető járműveket működtet.

A robotaxi üzemeltető WeRide megkezdte autonóm járműveinek tesztelését Guangzhou közútjain a pénteken kiadott sajtóközlemény szerint. Az autók biztonsági vezető nélkül közlekednek.

A WeRide az első vállalat Kínában és a világon a második, amely közutakon teszteli teljesen önvezető járműveit. Az Alphabet leányvállalata, a Waymo 2019 októberében indította el vezető nélküli utasszállítási szolgáltatását fizető ügyfelek és alkalmazottak számára Phoenixben és a Szilícium-völgyben.

A WeRide 10 járművet tesztel emberi vezető nélkül, bár távolról egy operátor tudja irányítani az autót olyan helyzetekben, mint amilyenek például az időszakos útlezárások.

Ez egy lépéssel közelebb hozza a WeRide-t ahhoz, hogy 2021-re önvezető robotaxi-szolgáltatást nyújtson a nagyközönség számára Guangzhou egy kijelölt területén.

A 2017-ben alapított WeRide 2019 novemberében hozta létre robotaxi szolgáltatását Guangzhou-ban, ezzel ez lett az első kínai vállalat, amely ezt a szolgáltatást kínálja a nagyközönség számára. A WeRide robotaxikat kezdetben egy alkalmazás, a WeRideGo segítségével lehetett megrendelni azoknak, akik a kijelölt területen laknak. A múlt hónapban a cég szolgáltatásai integrálódtak a Gaode-ba, ami az Alibaba térképezési szolgáltatója, az AutoNavi által üzemeltetett alkalmazás.

A Baidu, a kínai legnagyobb keresőmotor mögött álló vállalat, áprilisban indította el saját robotaxi szolgáltatását Changsha városában, Hunan tartomány fővárosában, Kína központjában.

Forrás: KrAsia

https://kr-asia.com/weride-starts-testing-driverless-autonomous-vehicles-in-guangzhou

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936