Akár hatezer fontnyi ösztönzést is kaphatnak az autóvezetők az Egyesült Királyságban az elektromos autókra váltáshoz

A Telegraph szerint a brit kormány azt tervezi, hogy 6000 font ösztönzést ad az autóvezetőknek, hogy hagyományos meghajtású autóikat elektromosra váltsák.

Nagy-Britannia három legnagyobb autógyártója, a Nissan, a Jaguar Land Rover és a BMW – ami a Mini-ket gyártja – az elektromos autókat helyezi gyártási stratégiájának középpontjába, és a kormány arra törekszik, hogy angliai gyáraik továbbra is nyitva maradjanak.

A Nissan, ami Sutherland-ben gyártja a Leaf elektromos járművét, több mint 500 ezer autót gyárt összességében a gyárában, ami Britannia legnagyobb autógyára és kulcsfontosságú az északkeleti régió gazdasága számára.

A miniszterek abban bíznak, hogy az elektromos járművek megvásárlásának támogatása arra ösztönzi a Renault-t, hogy igénybe vegye az északkeleti Sunderland gyárának szabad kapacitásait. A Renault új Zoe elektromos autója eladásainak növelését tervezi az Egyesült Királyságban.

Az új autó eladások majdnem 90%-kal csökkentek az országban a lezárások ideje alatt. Az autókereskedések június elején terveznek újranyitni.

Az ösztönzés bevezetése egybevág a februárban bejelentett benzines meghajtású új járművek 2035-től bevezetendő eladási tilalmával. Ez a tilalom a hibrid és a plug-in járművekre is vonatkozni fog, így a fogyasztók csak elektromos vagy hidrogén meghajtású járműveket vehetnek majd. Emellett az Egyesült Királyság 1 milliárd fontot költ új töltési pontok kiépítésére.

Az elektromos járművekre váltás jelentős lépés lenne előre az ország számára, mivel az Egyesült Királyság károsanyag-kibocsátásának nagyjából egyharmada a közlekedésből származik.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2020/06/08/uk-drivers-6k-taxpayer-funded-incentive-electric-cars/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936