Audi AI:Trail: a jövő maga?

Tulajdonképp nincs benne sok új ötlet, csak azokat az elveket érvényesítették, amelyek az elektromos hajtásláncra való áttérésből és az önvezetési képesség fejlődéséből adódnak. Itt már nem kell különálló motortér – a villanymotor lényegében nem foglal több helyet, mint manapság a differenciálmű és a futómű – így az egész autó egyetlen utastérből áll. Úgy tűnik, lassan a bunker-karosszériákból is elege van a tervezőknek, mert itt jó nagy oldalablakokat használtak.

Forrás: Totalcar

Részleteket egyelőre nem közöltek, de annyi azért kiderült, hogy önvezető járműről lenne szó, amely otthonosan mozog terepen is, és tisztán villamos hajtású. Az egy szem kedvcsináló képen azonban felfedezhető valamiféle kormánykerék, azaz nem kizárt, hogy meghagyják az emberi irányítás lehetőségét is.

A különös tanulmány egyik feladata mindenesetre az lesz, hogy a Frankfurti Autószalonon az Audi standra vonzza a tekinteteket, és erre szokatlan megoldásai miatt nyilván alkalmas is lesz. Abban már kevésbé lehetünk biztosak, hogy a folytatás tényleg ilyen lesz, ha a villanyautó és az önvezetés át is veszi az uralmat tizenöt-húsz éven belül, ahogy manapság egyre többen jósolják.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/08/23/audi_ai_trail_a_jovo_maga/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936