Autonóm jármű tesztjárat indul Phoenix orvosi körzetében

Az arizonai Peoriában autonóm transzferjáratot indítottak kísérleti jelleggel egy orvosi körzetben a helyi tranzitszolgáltatás kiterjesztéseként. A projekt segít a hatóságoknak felmérni az emberek új technológiákkal kapcsolatos hozzáállását.

Phoenix külvárosa az egyik legújabb helyszín, ahol önvezető járműteszt indul, folytatva Arizona jó kapcsolatát a feltörekvő technológiával.

Peoria, egy több mint 175 000 lakosú város Maricopa megyében, ahol elindult a RoboRide Medical szolgáltatása egy egészségügyi körzetben, amely számos egészségügyi intézményt és lakást szolgál ki.

A város a 4 km-es útvonalon egyszerre egy-két ingajáratot fog üzemeltetni, azzal a céllal, hogy felmérje a lakosság körében a szolgáltatás elfogadottságát, valamint azt, hogy miként integrálható a nagyobb tömegközlekedési hálózatba – mondta Kevin Burke, ideiglenes vezető. pénzügyi felelős és projektvezető.

„A tranzitjárat összegyűjti az utasokat a kiindulási helyükről – például időseket a lakóhelyükről, családi házakból vagy lakásokból – és eljuttatja őket úticéljukhoz, valószínűleg egy egészségügyi intézménybe” – magyarázta Burke. „Ez egy olyan környék, ahol elsősorban idős emberek laknak, illetve egészségügyi intézmények helyezkednek el.”

A kisméretű elektromos autonóm transzferjáratok nem úgy működnek, mint az elmúlt években számos más helyen telepített társaik. Legfeljebb nyolc utas befogadására alkalmasak, és körülbelül 25 km/h-ás sebességgel haladnak.

A NAVYA és a Local Motors által gyártott és a Beep technológiájával működő járművek nem rendelkeznek olyan hagyományos felszerelésekkel, mint a pedálok vagy a kormánykerék; és egy előre programozott fix útvonalon közlekednek csak, a Beep Command Center és egy fedélzeti kísérő felügyeletével.
A projekt a város, a Maricopa Kormányzati Szövetség (MAG) és a Beep Inc. partnerségével valósult meg. Ez a második AV (autonóm jármű) transzferjárat Peoriában.
„A MAG elkötelezett a feltörekvő technológiák feltárása iránt, amelyek közlekedési hozzáférést és kényelmet biztosítanak régiónak lakói számára, és javítják az életminőséget” – mondta John Giles, Mesa polgármestere és a MAG regionális tanácsának elnöke.
Arizona vezető szerepet tölt be az AV-k tesztelése és telepítése terén. A Waymo 2018 óta biztosít fizetős utakat AV-kkel az államban. A Phoenix régióban üzemelő járművek teljesen autonómak. Eközben a TuSimple, az autonóm teherszállítási technológia kaliforniai fejlesztője a közelmúltban egy 130 km-es utat tett meg Phoenix és Tucson között.
Annak ellenére, hogy az AV transzferek hatékonynak bizonyultak azokon a rövid, utolsó mérföldes utakon, amelyeket sokan használnak, a peoriai tisztviselők nem olvasztják be azokat máris a tranzitrendszerükbe.
„Ez egy próba projekt, meg kell értenünk az összes összegyűjtött adatot, és meg kell határoznunk a következő lépést” – mondta Burke.
Az emberi vezető kihagyása a járművekből nagy kérdés lesz az olyan technológiai szolgáltatók számára, mint a Beep, valamint az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) által létrehozott szabályozási környezet számára is – mondta Burke.

Forrás: Government Technology

https://www.govtech.com/fs/phoenix-suburb-pilots-av-shuttle-in-medical-district

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936