Az állami támogatások hatására az elektromos autók kifejezetten olcsóvá válhatnak

Amerika néhány államában a helyi támogatások majdnem a felére csökkentették néhány elektromos autó árát, amelyek így olcsóbbak lettek, mint egyes használt autók vagy az új gázautó modellek alapváltozatai. Tekintve, hogy az elektromos autók havi fenntartási költsége is alacsonyabb lehet ezeknél.

Az állami vagy regionális támogatások – az elektromos autók vásárlói számára felszámított alkalmi különdíjakkal együtt meghatározhatják az elektromos autók eladási mutatóit.

Denverben például a helyi energia előállító cégek játszanak fontos szerepet a kedvezmények kialakításában. Az Xcel Energy a Tynan-i Nissannal alakított ki egy kedvezményprogramot, mindkettő 3500 dolláros támogatást nyújt, ami a colorado-i állami adójóváírással és a 7500 dolláros szövetségi adójóváírással együttesen azt jelenti, hogy egy alap Nissan Leaf személyautó már 11665 dollárért megvehető. 5 éves hitellel való megvétel esetén a havi részletek kevesebbet tesznek ki, mint az átlagos havi üzemanyagköltség hagyományos gépkocsik esetében.

A helyi ösztönzések, támogatások hatására az elektromos autók tehát megfizethetővé válnak a szélesebb közönség számára.

Forrás: Green Car Reports

https://www.greencarreports.com/news/1123763_regional-discounts-can-make-electric-cars-a-steal

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936