Az Amerikai fogyasztók szövetsége aggodalmát fejezte ki a Tesla „autopilot” funkciójával kapcsolatban

A szervezet saját maga tesztelte a funkciót és megkérdezte a vezetőket és a rendőröket is, az eredmények alapján úgy látják, hogy a rendszer kevésbé kompetens, mint a vezető.

A tesztek alapján az autó nem hagyott elég helyet sávváltáskor a többi autónak, nem reagált gyorsan a hátulról érkező gyorsan mozgó járművekre és úgy tűnt, hogy nem reagál az előtte haladó autók féklámpájának és irányjelzőjének jelzéseire.

A Tesla úgy reagált, hogy a vezető felelőssége, hogy az autót kontrollálja bármelyik pillanatban, beleértve a biztonságos sávváltást is.

Az EU-ban jelenleg engedélyezettek a sávváltást segítő rendszerek, bár az ETSC aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az előírások szerint nem szükséges, hogy a rendszer ellenőrizze, hogy az autó előtt és mellett szabad-e az út. Ugyanakkor az sem világos, hogy a vezetőket hogyan informálják a rendszer korlátairól.

Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság (NTSB) egy napja számolt be egy balesetről, melyben az Autopilotot használó Tesla egy teherautóval ütközött sávváltás közben. Sem a rendszer, sem a vezető nem tett elkerülő manővert, a Tesla vezetője meghalt a balesetben.

Forrás: etsc.eu

https://etsc.eu/us-consumer-organisation-raises-concerns-over-latest-tesla-autopilot-features/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936