Az amerikaiak még mindig félnek az önvezető autóktól

Az Amerikai Automobil Egyesület (AAA) legújabb kutatásában azt vizsgálta, hogyan viszonyulunk az önvezető technológiákhoz. Az eredmény egyelőre nem minden esetben biztató.

A kutatás egyik legmegdöbbentőbb eredménye az, hogy a felnőtt amerikaiak 71%-a félne önvezető autóban utazni. Az AAA szerint az aggodalmat főleg az elmúlt években történt kisszámú, de a média által felkapott baleset okozhatja. A helyzet valamivel jobb, ha az önvezető jármű csak kiszolgáló feladatokat lát el, és nem kell utazni benne. A válaszadók 44%-a nem bánná, ha önvezető járművek szállítanák ki csomagjaikat vagy az ebédjüket. Viszont a megkérdezettek csupán 19%-a bízná rá a gyerekét vagy más családtagját egy önvezető autóra.

Az önvezető rendszerek tökéletesítése mellett tehát úgy tűnik, hogy azok marketingjén is lesz mit javítani, illetve – ahogy azt nemrég megjelent cikkünkben is taglaltuk – egyelőre az sem tisztázott, hogy e rendszerek gyártóit a jövőben hogyan fogja majd terhelni a felelősség, ha bekövetkezik a baj.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/03/16/az_amerikaiak_meg_mindig_felnek_az_onvezeto_autoktol/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936