Az Apple Car következő lépése egy szabadalom, amely kiküszöböli a holttereket

Az Apple új szabadalma, melyet úgy neveztek, hogy „rendszerek, amelyek javítják a járművek oldalsó tükreinek felhasználhatóságát”, kiküszöbölik az autó holt tereit.

A technológia alapvetően kivetíti az autó környezetében a holt terekben készített képeket a szélvédőre vagy az autó ablakára.

A rendszerbe tartozik néhány arcfelismerő technológia is, egy szélvédőn elhelyezett kamera a vezetőt figyeli, hogy felismerje az arc jellegzetességeit. A vonásokból kiolvasott jelek alapján állíthatók az autó tükrei.

A szabadalom technológiája hasonlónak tűnik Alaina Gassler találmányához, amely egy webkamerát használt fel az utasoldalon kívül elhelyezve, valamint egy projektort, amely a webkamera felvételeit az autó első oszlopának belső oldalára vetíti, amely gyakran vakfolt a járművezetők számára.

Forrás: Digital Trends

Míg az Apple szabadalma úgy tűnik, hogy ugyanaz a koncepció, amellyel a vakfoltokat megjelenítik ott, ahol a járművezető láthatja, az Apple 2016-ban kérelmezte a szabadalmat, míg Gassler találmánya 2019-ben jelent meg.

Az Apple szabadalma állítólag mind az emberi, mind az autonóm vezetési módokban felhasználható. Kérdés, hogy ez azt jelenti-e, hogy az Apple egy autó építésére készül. Korábban már voltak erről pletykák, legutóbb áprilisban a Reuters jelentette, hogy az Apple megbeszéléseket folytat autonóm jármű rendszerekhez való szenzorok fejlesztésével foglalkozó cégekkel.

Az Apple önvezető autó projektje, a Titan Projekt, állítólag a Tesla és a Google volt alkalmazottait bérelte fel az önvezető autótechnika kezelésére. A Reuters szerint az Apple-nél körülbelül 1200 ember dolgozik a Titan Projekten. Emellett tavaly 80 ezer mérföld tesztvezetést végzett autonóm autókkal Kaliforniában.

Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője tavaly azt jósolta, hogy az Apple Car 2023-2025 körül jelenhet meg, az új szabadalom az Apple Car piacon való megjelenése felé tett lépés lehet.

Forrás: Digital Trends

https://www.digitaltrends.com/news/apple-car-blind-spot-patent/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936