Az Apple komoly változtatásokat tervez térképes alkalmazásában, hogy megelőzze a Google Maps-t

Az Apple hétfői WWDC 2021 fejlesztői konferenciáján az Apple számos új funkciót és szolgáltatást jelentett be az iOS 15-ös Maps alkalmazásához, beleértve a kiterjesztett valóság (AR) funkciókat, amelyek versenyképesebbé teszik navigációs alkalmazását a Google Maps-szel szemben.

Az új térkép adatokat több országban is bevezették már, és lassan Európába is megérkezik. Már elindult Spanyolországban és Portugáliában, majd Olaszország és Ausztrália követi az év végén.

Forrás: MediaPost

A vállalat bejelentette, hogy az Apple Maps alkalmazás most egy 3D-s földgömbre vetítve jeleníti meg a térképet. Olyan funkciókkal fog rendelkezni, mint a 3D-s térkép és az éjszakai világítás. A vezetési térkép részletei kereszteződéseket, összetett 3D-s csomópontokat és kerékpárutakat is megmutatnak, amelyeket a felhasználók az Apple Watch-on is megtekinthetnek.

Az Apple Maps 3D kivetítéseket is kínál autópályákra és hidakra. A tranzitszolgáltatók lehetővé tehetik a felhasználók számára, hogy kedvenc útvonalukat rögzítsék az oldal tetejére. A 3D-s kibővített valóságú kamerán keresztüli nézet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy iránytű nélkül tájékozódjanak az utcákon és iránymutatást kapjanak AR-ban, ha a telefont maguk előtt tartják.

A vállalat webböngészőjének fejlesztését is tervezi, a Google Chrome-hoz, a Microsoft Edge-hez, a Mozilla Firefox-hoz és az Opera-hoz való felzárkózás céljával.
Az Apple elmondta, hogy átdolgozza a Safari-t, további funkciókkal bővíti, amelyek szinkronizálnak az eszközök között. Ez a Safari asztali alkalmazásbővítményeit hozza elaz iPhone-okra és az iPad-ekre. Ezek a bővítmények képesek lesznek megosztani a kódokat iPhone-on, iPad-en és asztali számítógépeken.

A Google is dolgozik azon, hogy újabb funkciókkal bővítse a Maps alkalmazását. A vállalat megpróbálta ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálni minden operációs rendszerben az egész világon, de ez nem mindig működik.

Ahogy a BGR megjegyzi, a Google Maps internetes verziójának, illetve az Android vagy az iPhone alkalmazásoknak lényegében ugyanazok a tulajdonságai vannak, de néha előfordulhat, hogy egyesek az egyik operációs rendszerre kerülnek, a másikra pedig nem, mert egyes hiperlokális funkciókat nem lehet világszerte egyformán alkalmazni.

Például a Google csak egy korlátozott Google Maps funkciót vezetett be – a Waymo One sofőr nélküli taxi szolgáltatás támogatását, amelyet nem lehet egyhamar több piacra bővíteni, mert a legtöbb piacon nem elérhető.

A Waymo múlt héten bejelentett érkezése a Google Maps-be fontos mérföldkő a navigációs alkalmazás számára. Azoknak, akik Phoenix területén szeretnék kipróbálni a sofőr nélküli taxis szolgáltatást, le kell tölteniük a Waymo One alkalmazást  a Play Áruházból,  és regisztrálniuk kell arra.

Forrás: MediaPost

https://www.mediapost.com/publications/article/363952/apple-maps-makes-major-changes-to-compete-with-goo.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936