Az Apple önvezető autó rendszere értheti a hang és gesztus parancsokat

A jövőbeni önvezető autóval való interakció nagyon hasonlíthat az Apple iOS rendszerének irányításához, hang-, gesztus- és érintés-vezérlő parancsokkal.
Ez az általános nézet, az Apple által a múlt héten önvezető autók hang- és gesztus-irányító rendszerére benyújtott és közzétett szabadalmi kérelem után.
Tim Cook vezérigazgató 2017-ben elmondta, hogy az Apple egy autonóm autó rendszeren dolgozik, nem pedig egy autón, mint azt korábban pletykálták.
Alapjában véve a szabadalmi bejelentésben leírt rendszer háromféle módot kínál az utasoknak az irányok és információk megadására, és a rendszer nagy része hihetetlenül hasonló a ma is használatban lévő beviteli módokhoz.
Először is a hangutasítás. Az alkalmazás szerint a felhasználó egyszerűen csak mondhatja azt, hogy „Szeretnék kávét”. Innentől kezdve az autonóm autó szabadon dönthet, hogy az utast a legközelebbi, vagy a legjobb kávézóba viszi. Ha valami konkrétat szeretne, akkor csak azt kell mondania: „Menjünk a kedvenc kávézómba a Main Street-en.”

A különféle hangparancsok eltérő utakat eredményezhetnek, de a felhasználó végső soron ellenőrzi, hogy mekkora szabadságot ad az autonóm autónak.
A gesztusvezérléshez egy okostelefonra is szükség van. Itt valami olyat mond az utas, hogy: „Parkolj oda”, és az okostelefont egy épület bejárata közelében lévő hely felé mozgatja. A számítógépes rendszer elemezni fogja a helyzetet, és az adott helyre parkol. Úgy tűnik, hogy ehhez még sok finomításra van szükség, hogy elég pontosan működjön.
Az autonóm autó belsejében egy hatalmas érintőképernyő található, amely prediktív funkciókkal rendelkezik. A képernyőn látni lehet egy területet, amelyen bejelölhető, hogy az utas hova szeretne menni. Mind a közelben lévő helyek, mind a korábban használt helyek rendelkezésre állnak. Az Apple megemlít egy digitális joystickot is, amellyel az autót manuálisan lehet mozgatni és szükség esetén egy parkolóhely felé irányítani.

Forrás: Cnet

https://www.cnet.com/roadshow/news/apple-self-driving-car-system-voice-gesture-guidance/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936