Az Apple úgy látja, hogy már 2025-ben képes lesz önvezető elektromos járműveket szállítani

A Bloomberg jelentése szerint az Apple eltökélt szándéka, hogy négy éven belül olyan elektromos autót jelentessen meg, amelyek önállóan szállítják az utasokat. A legfrissebb jelentés hangsúlyozza az Apple projekt jelenlegi vezetése által meghatározott jármű képességeket és ütemezést egyaránt.

Az Apple úgynevezett Titan Projektjének törekvése, hogy egy elektromos autót jelentessen meg a piacon már évek óta jelen van, és úgy tűnt, hogy elillan, mielőtt a termék ténylegesen piacra kerülne. A jelenlegi jelentés optimistábbnak tűnik, ezalapján a tényleges hardver ebben az évtizedben eljuthat a fogyasztókhoz.

„Az Apple Inc. szorgalmazza elektromos autója fejlesztésének felgyorsítását, a teljes önvezető képességre összpontosítva a témában jártas emberek szerint, hogy megoldja az autóipar előtt álló műszaki kihívást.”

A legfrissebb jelentés hangsúlyozza az Apple eltökéltségét az Apple Watch technológia vezetése alatt, ami ahhoz vezetett, hogy Kevin Lynch egy teljesen autonóm autót hozzon piacra 2025-re.

„Az Apple belső célja önvezető autójának négy éven belüli piacra dobása, gyorsabban, mint az öt-hét éves ütemterv, amit egyes mérnökök az év elején terveztek. De az időzítés változó, és a 2025-ös cél elérése attól függ, hogy a vállalat képes lesz-e befejezni az önvezető rendszert – ami egy ambiciózus feladat ezen a határidőn belül.”

A Bloomberg kiemeli, hogy Lynch célja az Apple Car esetében nem egyszerűen az, hogy a meglévő elektromos járműveket önvezető funkciókkal párosítsa, hanem az, hogy az elektromos járművek piacát egy olyan járművel bővítse, amely valóban képes vezetni önmagát.

„Az elmúlt néhány évben az Apple autós csapata két változattal foglalkozott egyidőben: egy korlátozott (a kormányzásra és a gyorsításra összpontosító) önvezető képességgel rendelkező modellel – hasonlóan a Tesla Inc. legtöbb jelenlegi autójához –, illetve egy olyan változattal, amely teljes önvezető képességgel rendelkezik, és nem igényel emberi beavatkozást.

A projekt új vezetője – az Apple Watch szoftvervezetője, Kevin Lynch – alatt a mérnökök most a második lehetőségre koncentrálnak. Lynch egy teljes önvezető rendszerrel rendelkező autót szorgalmaz az első verzióban – mondták a személyazonosságukat elhallgató személyek, mert a tanácskozás zártkörű volt.”

Még a legoptimistább 2025-ös termékbemutatás is az iPhone-gyártó egy évtizedes erőfeszítéseit követi majd – miközben a meglévő autógyártók, köztük különösen a Tesla, tapasztalatokat szereznek a termékek szállításával kapcsolatban.

Ami miatt a Titan Projekt csapata olyan optimista, az az, hogy az Apple áttörést ért el a processzorok terén.

„A közelmúltban a vállalat kulcsfontosságú mérföldkőhöz érkezett az autó alapjául szolgáló önvezető rendszer fejlesztésében – mondták a helyzetet ismerők. Az Apple úgy véli, hogy az autó első generációjában szállítani kívánt processzorral kapcsolatos alapvető munka nagy részét elvégezte.”

A Bloomberg jelentése szerint az Apple neurális motor-feldolgozási fejlesztései megerősítik a vállalat azon erőfeszítéseit, hogy ténylegesen kiaknázza az önvezető funkciókat az elektromos járművekben.

Forrás: 9 to 5 mac

https://9to5mac.com/2021/11/18/apple-car-processor-timeline-features/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936