Az Aptera egy új elektromos autóval tért vissza, amit nem kell tölteni

Az Aptera cég, amely 2011-ben eltűnt, miután nem tudta biztosítani háromkerekű elektromos autójának finanszírozását, most visszatért egy új napelemes elektromos járművel, amelyet állításuk szerint soha nem kell tölteni, legalábbis a legtöbb sofőr esetében. Emellett azt ígérik, hogy csúcsmodelljük, 100 kWh-os akkumulátorával, akár 1000 mérföldes hatótávolságot is elérhet.

Az új háromkerekű, kétszemélyes járműnek van egy napelemes tetősávja, amely akár 45 mérföld hatótávolságot is képes biztosítani naponta, tehát ha parkolás közben az autó napenergiával töltődik, akkor az 1000 mérföldes hatótávolság is lehetségesnek tűnik. Bár a jármű vezetés közben nem csak napenergiával működik.

„Az Aptera Never Charge technológia a napenergiát használja. A beépített szolárrendszer folyamatosan tölti az akkumulátort, így bárhova el tud jutni ”- mondta az Aptera társalapítója, Chris Anthony sajtóközleményében. „A Never Charge beépítésre kerül minden Apterába, és úgy tervezték, hogy elegendő napfényt gyűjtsön ahhoz, hogy a legtöbb régióban évente több mint 11 000 mérföldet megtegyen.

A jármű ívelt és könnyű, a képek és a műszaki adatlap szerint, és csak 0,13 az ellenállási tényezője (összehasonlításképpen: a Tesla 3-as Modell ellenállási együtthatója 0,23, a Volkswagen ID 4 elektromos SUV-jáé  pedig 0,28). Első kerékmeghajtású változata 5,5 másodperc alatt képes nulláról 60 mérföld/órára, háromkerék-meghajtású modellje pedig 3,5 másodperc alatt 60 mérföld/órás sebességre gyorsulni.

Az Aptera Paradigm és Paradigm Plus modelljeinek előrendelése jelenleg már nyitott, 100 USD visszatérítendő letét ellenében. Az ár 25 900 és 46 000 dollár között mozog majd – vagy még több lehet személyre szabott járművek esetében -, és a vállalat várhatóan 2021-ben szállítja a járműveket.

Még 2011-ben az Aptera leállt, miután nem tudott 150 millió dolláros hitelt biztosítani az Amerikai Igazságügyi Minisztérium által hitelesített Aptera 2e gyártásához. Paul Wilbur elnök-vezérigazgató akkor azt mondta, hogy a vállalat „új technológiákkal járult hozzá a hatékonyabb vezetés jövőjének felépítéséhez”.

Forrás: The Verge

https://www.theverge.com/2020/12/6/22157109/aptera-ev-solar-charging-vehicle?from=samsung_news_daily_card

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936