Az Arcimoto elektromos FUV-ja mesemondó idegenvezetőként működik

Az oregoni Arcimoto beleegyezett, hogy 310 elektromos Fun Utility Vehicle-t (FUV) szállít a GoCar turisztikai vállalatnak, amelyek magukban foglalják a Faction által kifejlesztett autonóm vezetési technológiákat. Az első járművekkel kísérleti programot indítanak jövőre Las Vegasban.

Úgy tűnik, hogy az elektromos háromkerekű minden bizonnyal megfelel a nevének, két motorral elöl, amelyek 7,5 másodperces sprintet tesznek lehetővé 96,5 km/h-ra (a 121 km/h-s végsebesség elérése felé), míg a fedélzeti akkumulátorok töltésenként több mint 165 km-es városi hatótávolságot tudnak biztosítani.

A sofőr elől ül egy fűthető kagylós ülésben, és úgy kormányozza a járművet, mint egy motorkerékpárt, míg az utas mögötte ül. A jármű levehető ajtókkal, félajtók beépítési lehetőségével és panorámatetővel rendelkezik.

A GoCar Tours-nak Nathan Withrington és Alasdair Clements az ötletgazdája, és 2004-ben indult San Franciscóban. A kétüléses GoCar-ba GPS-rendszer van telepítve, amely elvezeti a turistákat a város legfontosabb látnivalóihoz, miközben egy virtuális idegenvezető kommentárt ad beépített hangszórókon keresztül, valamint vicceket süt el, éttermeket ajánl és elmeséli a városhoz kapcsolódó legendás történeteket, amik valóban érdekessé teszik azt.

2023-tól a Las Vegasba látogató turisták kibérelhetik a 20 speciálisan felszerelt Fun Utility Vehicle egyikét. A tiszta és csendes városfelfedezés mellett minden egyes FUV a Faction DriveLink és TeleAssist technológiáival is rendelkezik az autonóm vagy távoli emberi teleoperációs képességek érdekében.

„Ez egy hihetetlen újítás sok szinten, drámaian javítva az ügyfelek utazási élményét, miközben csökkenti a flottaműveletek költségeit” – mondta Nathan Withrington, a GoCar társalapítója. „Tetszik, hogy az ügyfél lefoglalhat egy GoCar-t, amely vezető nélkül megérkezik a helyére, beszáll és önmagát irányítja, és ott áll meg, ahol akar, amikor csak akar. Amikor visszaérnek szállodájukba, az Arcimoto vezető nélkül visszatér a GoCarhoz. Ez varázslat.”

Feltételezve, hogy a Las Vegas-i pilot program jól sikerül, akár 290 további, Faction-infúziós Arcimoto FUV-t telepítenek majd a kaliforniai San Franciscó-i és San Diego-i GoCar-flottákba, végül pedig a spanyolországi Barcelonába.

Forrás: New Atlas

https://newatlas.com/urban-transport/arcimoto-faction-gocar-las-vegas-pilot/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936