Az Aston Martin vezetője szerint a cégek egyesüléséé a jövő az autógyártásban

Az Aston Martin cég vezetője, Andy Palmer szerint az önvezető autók gyártása a jövőben az autógyártók együttműködésén, fúzióján fog alapulni. Nem célszerű a sok cégnek külön-külön sok millió dollárt költeni egyedi technológiákra, és aztán alacsony áron kínálni azokat, hogy megmaradjanak a piacon.

Jelenleg is több nagy gyártó együttműködik az önvezető autók gyártásában: a Daimler és a BMW is ezt teszi és közös mobilitási szolgáltatást nyújtó céget működtetnek, a Volkswagen és a Ford is bejelentette, hogy együtt dolgoznak kereskedelmi járműveken és esetleg önvezető autókon, csakúgy, mint több más cég.

Palmer szerint 3. szinten működő autonóm járműveket gyártani kockázatos, mert az bizonyos körülmények esetén átadja a kontrollt a vezetőnek, ami meglehetősen veszélyes lehet. Sokkal inkább a 4., 5. szinten autonóm járművekre kell koncentrálni a gyártás terén.

Palmer meglátása szerint hosszútávon a nagy cégek mindenképp talpon maradnak, de összességében az együttműködésé, a cégek fúziójáé a jövő az autógyártásban.

Forrás: www.motorauthority.com

https://www.motorauthority.com/news/1074237_2021-land-rover-defender-spy-shots-and-video

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936