Az Audi újra megpróbálkozik az elektromos szupersportautóval?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy búcsút inthetünk az Audi hagyományos, belső égésű motorral hajtott sportautóitól. Helyettük inkább készítenek egy hárommotoros villanyszörnyet.

A jelek szerint az Audi ilyen előzmények ismeretében sem adta fel a projektet. A Car Magazine belsős információkra hivatkozva már szinte biztosra véli, hogy az egyébként is beszántásra váró R8-as, e-Tron GTR néven villanyautóként élhet tovább a márka kínálatában. A 2022-re érkező típus mai szemmel valóban felvehetné a versenyt a Teslával, hiszen a bennfentes információk szerint három motorjának köszönhetően alig több mint két másodperc alatt futná a 0-100 km/h-s sprintet.

Az energiát 95 kWh-s akkupakkban tárolná az autó, a töltést pedig vezeték nélkül is lehet majd intézni. Ha minden igaz, mindehhez majd a VW-csoport J1-es platformját használják majd, ami várhatóan már idén bemutatkozik a Porsche Taycan alatt. Addig is, készítsük a zsepit, és búcsúzzunk az R8 V10-es hangjától, Anti videójában szerencsére elég sokat hallhatunk belőle.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/04/22/az_audi_ujra_megprobalkozik_az_elektromos_szupersportautoval/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936