Az autonóm autók nem csak a vezetési szokásaink fognak megváltozni

Az új technológia hatásai túlmutatnak a jövőbeli szükséges fejlesztéseken, alakítják, hogy mi, a vezetők és az utasok, valamint maga az autó milyen hatással van az utakra, valamint arra, hogy miként használjuk és fejlesszük a körülöttünk lévő területeket és a kormányok mennyire támogatják a tranzit fejlesztéseket.

  • A várostervezők és a fejlesztők egyre valószínűbbnek tartják, hogy a fogyasztóknak nem lesz saját autójuk, hanem inkább az Uberhez vagy Lyfthez hasonló szolgáltatások kerülnek előtérbe, kombinálva a kerékpáros és motoros közlekedéssel. Ez csökkentené a parkolóhelyek és a benzinkutak szükségességét is. A felszabaduló helyeket zöldterületként lehetne hasznosítani, parkokat, lakóépületeket, éttermeket lehetne ezek helyére tervezni.
  • A jelenlegi környezetünkben magától értetődőnek tartjuk, hogy szükség van lámpákra, táblákra, közlekedési jelzésekre, és széles körutakra, amelyek lehetővé teszik a mobilitást. Azonban az autonóm és számítógép-vezérelt közlekedési környezetben kevésbé lesz szükség széles utakra, mivel az autók és a buszok kommunikálni fognak egymással a sávváltások, irányváltások és közúti veszélyek előrejelzésével. Valószínűleg külön sávok lesznek kialakítva az autonóm járművek számára, amelyben magasabb lesz a sebességhatár.
  • Az emberek várhatóan kevesebbet vezetnek majd, így az infrastruktúra is kevésbé fog fejlődni.

Forrás: National Law Review

https://www.natlawreview.com/article/autonomous-cars-will-change-more-just-way-we-drive

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936