Az autonóm jármű startup Voyage időseknek kínál alacsony sebességű utazásokat az önvezető autók versenyének első lépcsőjeként

A Voyage vezérigazgatója, Oliver Cameron egy alacsony sebességű autonóm jármű flottát irányít, amely két nyugdíjas közösség lakóinak nyújt utazási szolgáltatást. A járművei nem teljesen vezető nélküliek, egy biztonsági vezető is tartózkodik az autóban. A flotta egyelőre nem közlekedik bonyolult városi környezetben vagy nagysebességű autópályán.

Cameron egy interjúban elmondta, hogy idővel bővítik majd a képességeiket, gyorsabbá válnak, egy nap 4-es szinten autonóm autóik az autópályákon is ott lesznek. De ez még nem jövőre lesz, egyelőre lépésenként haladnak.

A Voyage csütörtökön bejelentette, hogy 31 millió dollárt gyűjtött egy Franklin Templeton által vezetett B sorozat finanszírozási fordulójában, a Khosla Ventures, a Jaguar Land-Rover InMotion Ventures és a Chevron Technology Ventures jelentős részvételével. Cameron körvonalazta társaságának azt a terveit, hogy növeli a második generációs önvezető autó flottáját, megjelentet egy kereskedelmi terméket, és végül elindít egy harmadik generációs járművet, amely már képes lesz a teljesen vezető nélküli közlekedésre.

A Voyage a kaliforniai San José és a floridai Orlando közelében két nyugdíjas közösségben működteti önvezető autó flottáját. Az az újszerű a tevékenységükben, hogy időseket céloznak meg, akiknek valóban szükségük van egy ilyen szolgáltatásra. A cég pedig ilyen módon előnnyé tudja kovácsolni az autonóm autók hátrányait: az alacsony sebességet, az óvatos manőverezést, és az egyszerű útvonalakon haladást. Az idősebb embereknek ez pont megfelelő.

Emellett egy kereskedelmi szolgáltatást is beindítottak: havidíjért az, aki feliratkozik, felhasználhat egy bizonyos számú utazást az önvezető autóikban. A feliratkozás egy egyszerű okostelefon applikáción keresztül történik.

Az új Voyage G3 önvezető autóról Cameron nem osztott meg túl sok információt. Első generációs járműként Ford Focus-okat használtak, második generációsként Chrysler Pacifica kisteherautókat.

Forrás: The Verge

https://www.theverge.com/2019/9/12/20862659/voyage-self-driving-startup-funding-oliver-cameron

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936