Az AutoX üzemelteti Kína legnagyobb, teljesen vezető nélküli RoboTaxi szolgáltatási területét Shenzhenben

Az Alibaba e-kereskedelmi óriás által támogatott kínai start-up, az AutoX bejelentette, hogy a dél-kínai Guangdong tartomány vezető technológiai központjában, Shenzhenben 168 négyzetkilométeren üzemelteti az ország legnagyobb, teljesen vezető nélküli RoboTaxi szolgáltatási területét.

Forrás: Global Times

Shenzhen Pingshan kerületének összes közútján az AutoX lett az első olyan RoboTaxi szolgáltatás, amely egy egész kerületet lefed egy nagy kínai városban.
A sofőr nélküli RoboTaxik szolgáltatási területei olyan zónák, ahol a RoboTaxik biztonságosan tudnak szolgáltatást nyújtani. A RoboTaxi, vagyis a robotizált ride-hail jármű esetében ez egy önvezető Uber-stílusú szolgáltatás, ahol a felhasználók telefonos alkalmazással autót rendelhetnek, és díjat fizetnek az utazásért.
Idén januárban az AutoX a második olyan vállalat lett a világon, amely teljesen vezető nélküli RoboTaxi szolgáltatást kínál, amikor egy kísérleti szolgáltatást indított Shenzhenben.
10 hónapos működés után a shenzheni szolgáltatási terület fokozatosan bővült, és Kína legnagyobb, teljesen vezető nélküli RoboTaxi zónájává vált.

A bejelentéssel párhuzamosan az AutoX kiadott egy új videót a vezető nélküli RoboTaxiról, amely a kibővített szolgáltatási területen navigál – áthajt Shenzhen kereskedelmi központján, megérkezik a nagysebességű vasútállomásra, és megáll a járdaszegély mellett.

Ipari elemzők szerint kereskedelmi szempontból a RoboTaxi a legígéretesebb terület az autonóm vezetés számára. Jelenleg azonban a RoboTaxi flották általában az emberi sofőrrel és az autonóm vezetési technológiával fémjelzett rendszert alkalmazzák, magas szinten tartva az üzemeltetési költségeket, így az emberi sofőrök eltávolítása kulcsfontosságú a kereskedelmi forgalomba hozatalhoz.

A RoboTaxi mellett sok autonóm vezetéssel foglalkozó szereplő más, kereskedelmileg életképes utakat is elkezdett vizsgálni a technológia mielőbbi tömeges elterjedése érdekében, beleértve a minibuszokat és teherautókat.

Forrás: Global Times

https://www.globaltimes.cn/page/202111/1239071.shtml

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936