Az Egyesült Királyság jogi bizottságai szerint a gyártóknak kell felelősséget vállalniuk az önvezető autók baleseteiért

Az Egyesült Királyság független jogi bizottságainak új jelentése az automatizált járművekről szóló új törvény bevezetését javasolja, amely szabályozza azokat a járműveket, amelyek önmagukat vezethetik. Azt is javasolja, hogy világos különbséget kell tenni a járművezetőket csak segítő funkciók, mint például a Tesla Autopilot, és a teljesen önvezető funkciók között.

A törvényi bizottságok javaslatai szerint, ha egy szabályozó ügynökség egy járművet „önvezető funkciókkal” rendelkező autóként engedélyez, és ezek a funkciók használatban vannak, a vezetőülésben ülő személy többé nem lesz felelős az autó vezetéséért. Ehelyett az engedélyt megszerző cégnek kell hatósági szankciókkal szembenéznie, ha bármi baj történik.

A jogi bizottságok szerint, ha egy szabályozó ügynökség engedélyezi a jármű önvezető funkcióját, új jogi elszámoltathatósági rendszert kell létrehozni:

  • A vezetőülésben ülő személy többé nem sofőr lenne, hanem „felelős felhasználó”. A vezető nem vonható felelősségre olyan szabálysértésekért, amelyek közvetlenül a vezetési feladatból erednek. Sokféle szabálysértés alól mentesülnének, a veszélyes vezetéstől a sebességhatár túllépéséig vagy a piros lámpán való áthaladásig. A felelős felhasználó azonban megtartana más járművezetői feladatokat, például a biztosítás rendezését, a rakomány ellenőrzését vagy annak biztosítását, hogy a gyerekek becsatolják a biztonsági övet.
  • Az „Engedélyezett Önvezető Entitás” (vagy ASDE), amely engedélyeztette a járművet, felelősséggel tartozik érte: ha a jármű olyan módon közlekedik, amely emberi vezető által végrehajtott módon bűncselekménynek minősülne vagy nem biztonságos, egy szabályozó működne együtt az ASDE-vel annak érdekében, hogy az eset ne ismétlődjön meg. Szabályozási szankciók is elérhetőek lennének a szabályozó számára.
  • Néhány jármű esetében engedélyezhetik, hogy az anélkül vezesse önmagát, hogy bárki ülne a vezető ülésben. Ebben az esetben a járműben ülők egyszerűen utasok. A felelős felhasználó helyett egy engedéllyel rendelkező operátor lenne felelős az utazás felügyeletéért. A személyszállítási szolgáltatások esetében követelmény lenne a hozzáférhetőség is, különösen az idősek és a fogyatékkal élők számára.

A jogi bizottságok új biztosítékokat is javasolnak annak megakadályozására, hogy a vezetőtámogató funkciókat önvezetőként forgalmazzák. Ezzel minimálisra csökkenthető az olyan ütközések kockázata, amelyek amiatt következnek be, mert sokan azt gondolják, hogy a vezetőtámogató funkció működése közben nem kell az útra figyelniük.

A jelentést most az Egyesült Királyság parlamentje és a skót parlament elé terjesztették, de most az Egyesült Királyság, Skócia és Wales kormányán múlik, hogy eldöntsék, elfogadják-e a bizottságok ajánlásait, és hatályba léptetik-e a jogszabályokat.

Forrás: ETSC

https://etsc.eu/uk-law-commissions-say-manufacturers-should-be-responsible-for-self-driving-car-crashes/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936