Az Egyesült Királyság kormánya új biztonsági szabályozást jelentett be az önvezető autókra vonatkozóan

Az Egyesült Királyság kormánya az eladásra kerülő autonóm autók biztonságát garantáló új rendszert vezet be. A CAV Pass (hálózati és autonóm autók engedélye) rendszere fejlesztés alatt van jelenleg, de a Közlekedési Minisztérium nyilatkozata szerint biztosítani fogja, hogy bármely új autonóm autó a biztonsági előírásoknak megfelelően legyen megtervezve. Ennek a célnak az eléréséhez a kormány az ipar és az egyetemek területéről a közlekedés- és a cyberbiztonság vezető szakértőivel működnek együtt.

A kormány korábban már kifejezte szándékát, hogy az autonóm járműfejlesztés vezetői között szerepeljen, megígérve, hogy az Egyesült Királyságban ezek az autók az utakon lesznek 2021-re.

Ezzel egy időben a kormány hivatalosan megnyitotta az úgynevezett Autonóm Falut, amely egy önvezető autó tesztpálya Bedfordshire-ban. 40 mérföld hosszú biztonságos tesztpályával, magán mobil hálózattal és egy sor szimulátorral rendelkezik. A Közlekedési Minisztérium állítása szerint ez a pálya az egész országot lefedő önvezető teszt létesítmény hálózat része lesz.

Az Egyesült Királyság autonóm jármű cége, a Zenzic által koordinált új tesztpályák lehetőséget adnak a fejlesztőknek az autonóm rendszerek biztonságos finomhangolására és az adatok gyűjtésére. Ez viszont segít a cégeknek a szoftverek, érzékelők, valamint az 5G telekommunikációs és cyberbiztonsági rendszerek fejlesztésében.

A közlekedési miniszter véleménye szerint az önvezető járművek számos előnnyel járhatnak az Egyesült Királyság gazdaságára, közlekedésbiztonságára és megközelíthetőségére nézve. Az ország elkötelezett az autonóm közlekedés biztonságának tesztelésében és fejlesztésében.

A Brake közlekedésbiztonsági karitatív szervezet szerint a hálózati és autonóm autókban benne van a lehetőség, hogy kiküszöböljék az emberi hibázást és megszüntessék a közúti balesetekből adódó haláleseteket és súlyos sérüléseket. De fontos, hogy ezek a járművek szigorú biztonsági teszteknek legyenek alávetve, mielőtt kiengedjük őket az utakra.

Forrás: Motor1

https://uk.motor1.com/news/369216/government-driverless-cars-safety-scheme/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936