Az elektromos autókkal már hosszabb utakat is meg lehet tenni

Az elektromos autókkal kapcsolatban az a kép alakult ki az emberekben, hogy nagyobb távolságok megtételére nem igazán alkalmasak, mert könnyen abba a helyzetbe kerülhetünk, hogy lemerül az autónk, miközben nincs a közelben egyetlen töltőhely se. Ezzel szemben ma már az elektromos autók több száz km-t tudnak megtenni teljes töltöttséggel és egy gyorsan növekvő töltőhálózat áll rendelkezésre.

A környezetvédelmi szempontoknak köszönhetően az elektromos autók eladása jelentősen nőtt az utóbbi években. A British Magazine pedig egy elektromos autót választott az Év autójának. A Kia e-Niro modelljét tágas, megfizethető családi autóként árulják, ami 282 mérföld (454 kilométer) távolságot tud megtenni egyetlen töltéssel, és teljesen károsanyagkibocsátás-mentes.

Az elektromos autók piacán a legtöbb autó már majdnem 100 km-t bír egy töltéssel, ami egy átlagos felhasználónak már elég az utazásaihoz. Az elektromos autóvásárlás leginkább emiatt a tényező miatt nem nő gyorsabban, az emberek tartanak attól, hogy a töltési nehézségek és az egy töltéssel megtehető út rövidsége nem teszi jól felhasználhatóvá az autót.

Az új modellek, az egy töltéssel 400 km körüli táv megtételére való képességükkel már versenyképesek. Ha mégis töltésre van szükség, egy gyorstöltő 75 perc alatt feltölti az autót 80%-ra, ami útközbeni megállásként pihenéssel és kávézással tölthető.

Forrás: CNN

https://edition.cnn.com/2019/05/08/sport/electric-car-london-to-paris-formula-e-paris-e-prix-spt-intl

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936