Az elektromos járművek meghaladják a töltőállomások kínálatát az Egyesült Államokban

Ahogy az elektromos járművek elterjednek, egyre sürgetőbb az Egyesült Államokban az elektromos hálózat korlátainak kezelése, és a teljesen autonóm járműveknek a töltési stratégiára és az infrastruktúrára gyakorolt ​​hatásainak előrejelzése.

A piaci erők hatására, a szigorúbb kibocsátási szabályok és a környezetvédelmi megfontolások miatt 2022-ig az autógyártók közel 100 hibrid és elektromos járműmodellt vezetnek be, és sokan már előretekintenek az elektromos autonóm autók felé is. A Tesla és a GM-Bachtel több ezer elektromos autó töltő állomást épít többnyire bevásárlóközpontok, főbb központok közelében. Nagyjából 150 ezer benzinkút rendelkezik elektromos töltőhellyel is az Egyesült Államokban.

Bár a töltőhelyek száma évente 20%-kal nőtt az utóbbi öt évben, az egy töltőhelyre jutó elektromos járművek száma 2012-ben 6 volt, 2021-re már várhatóan 28 lesz. Még ha a töltőhelyek száma rohamosan nő is, az áramszolgáltatóknak is követniük kell a megnövekedett igényeket.

Mi várható?

Megjelentek a gyors töltők, amelyekkel időt nyerünk, de óriási az energiaigényük. Egy töltőhely 20 töltőponttal annyi energiát igényel, mint egy kisebb város.

A dinamikus indukció, a mozgó járművek vezeték nélküli töltése használható lesz az autópályákon.

Az autonóm járművek elméletileg képesek lesznek a töltőállomásokhoz való navigációra vagy a töltésre indukció útján, ami segíthet az energiaigény elosztásában.

Az otthoni rendszerek – amelyeket jelenleg a legtöbb elektromos autó használ a töltéshez – szintén csökkenthetik a töltőállomásokra nehezedő nyomást.

Forrás: www.axios.com

https://www.axios.com/electric-vehicles-are-outstripping-the-supply-of-charging-stations-024a7be4-b185-4111-829f-9c51afd3ab31.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936