Az elektromos kerékpárok és robogók legalizálása várható New Yorkban

Az e-robogók legalizálása meghagyja az önkormányzatoknak a döntés jogát arról, hogy engedélyezik-e az elektromos kerékpár, e-robogó megosztó szolgáltatások működését városukban. A járművek nem haladhatnak a járdán.

A törvény fő célja a fenntartható közlekedési formák támogatása, így a környezetszennyezés és a dugók csökkentése. Az elektromos robogókat eddig is rengetegen használták a városban, elsősorban az ételfutárok, akiket így gyakran megbüntettek. A jelenlegi szabályozással ezek az elektromos járművek legálissá válnak.

Az emberek többsége amiatt aggódik, hogy ezek a járművek veszélyesek, könnyen elütik a gyalogosokat, hiszen nem hallják őket. De a Betegség-ellenőrzési Központtal együttműködve az Austin Közegészségügyi és Közlekedési Hivatal megállapította, hogy csak 20 sérülés jut minden 100 000 megosztott elektromos robogóra. A megosztó szolgáltatást működtető cégek azzal küszködnek, hogy az adatok szerint az elektromos kerékpárt használók, főleg a megosztó szolgáltatásokat igénybe vevők többnyire nem viselnek bukósisakot.

Forrás: Cheddar

https://cheddar.com/media/electric-bikes-and-scooters-expected-to-be-legalized-in-new-york.amp

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936