Az elektromos rollerezésben nemek közti különbségek vannak, elsősorban biztonsági aggályok miatt

A Dott elektromos rollereket megosztó cég által közzétett új tanulmány azt mutatja, hogy jelentős a nemek közötti szakadék az elektromos rollerek piacán, ahogy azt gondolni lehetett: a férfiak jóval többen vannak az elektromos rollert használók körében, mint a nők.

Eredményeik szerint az elektromos rolleresek 71%-a férfi, a fennmaradó 29%-a nő, ami a felmérésben résztvevők alig negyede.

A vállalat úgy találta, hogy a szakadék kissé szűkül az olyan bevált piacokon, mint például Franciaország és Belgium, de a nők kisebbséget alkotnak minden piacon.

A Dott szerint:

„A kutatás azt mutatja, hogy az érettebb piacok jobban érzékelik a biztonságot, és a nők kevésbé érzik úgy, hogy az e-roller férfiaknak szóló szolgáltatás. Ahogy a szolgáltatás egyre inkább a beépül mindennapi utazásba, úgy nő az e-rollert használó nők láthatósága.”

Úgy tűnik, hogy a biztonság megítélése jelenti a legnagyobb különbséget a nemek között, a nők sokkal nagyobb valószínűséggel hivatkoznak biztonsági aggályokra, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy elektromos rollerrel közlekedjenek.

Míg néhány nő jelezte, hogy maguk a járművek nem tűnnek biztonságosnak, sokkal több nő hivatkozott arra, hogy hiányzik a biztonságos infrastruktúra a városokban, és félnek attól, hogy autókkal osztoznak az utakon.

A tanulmányban részt vevő nők összesen 39%-a hivatkozott ezekre az infrastruktúra-alapú biztonsági aggályokra. Ez az aggodalom régiónként nagymértékben eltérő volt: az Egyesült Királyságban (35%) és Olaszországban (51%), ezekben az országokban sokkal jobban aggódnak az infrastruktúra miatt, mint Franciaországban (20%).

Dott kifejtette, hogy az országonkénti egyenlőtlenség a piac érettségének tudható be, mivel Franciaországban sokkal szélesebb körben alkalmazzák az elektromos rollereket. A cég azt is állította, hogy ez összefügghet az infrastruktúra típusával is, például elkülönített kerékpársávokkal és autómentes zónákkal, vagy az egyes országokban az autókra vonatkozó alacsonyabb sebességkorlátokkal.

Például Párizsban az autók maximális sebessége 30 km/h van korlátozva, ami közelebb viszi őket az elektromos rollerek sebességéhez, és lehetővé teszi a rollerek számára, hogy magabiztosabban osztozzanak meg az úton.

Érdekes azonban, hogy a nők körülbelül 20%-a valóban biztonságosabb alternatívának találta az elektromos rollert az éjszakai egyedüli utazáshoz, különösen az egyedül sétáláshoz vagy a tömegközlekedéshez képest.

Laura Hensel, a Dott fenntarthatósági vezetője az Electreknek adott nyilatkozatában kommentálta az eredményeket :

Ez a kutatás azt mutatja, hogy a megosztott mikromobilitás felhasználói között nemek közötti egyenlőtlenség van. Miközben egy mindenki számára elérhető szolgáltatáson dolgozunk, szeretnénk megkönnyíteni, hogy több nő válasszon közös e-rollert és e-biciklit, hogy fenntarthatóan, erőfeszítés nélkül és hatékonyan közlekedhessen városában. Reméljük, hogy új tréningeink hozzásegítenek az ellenőrzött környezetbe vetett bizalom megteremtéséhez, és több embernek segítenek abban, hogy járműveinket az utakon használhassák.”

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2022/07/21/gender-gap-electric-scooters/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936