Az élelmiszer-kiszállító robotok nem érnek el úti céljukhoz, mert nem tudnak átkelni az úton

Az önvezető hatkerekű járműveket a Co-op egy kísérleti programban használja, de azoknak egyelőre emberi segítséget kell kérniük a gyalogos-átkelőhelyeknél, a gép ugyanis nem tudja megnyomni a gombot, hogy a jelzőlámpa zöldre váltson. Olyan is előfordult, hogy az úttestről fordultak vissza, amikor a lámpa hirtelen pirosra váltott.

Sorban állás is előfordult köztük, amikor az elől álló robot nem tudta eldönteni, hogy biztonságos-e az átkelés.

A 36 kg-os robot képes észlelni a gyalogosokat, a kutyákat és az autókat és arra van programozva, hogy álljon meg a piros lámpánál és várjon. 3D kamerákat használnak a tájékozódáshoz, de a zebránál nem tudják megnyomni a zöld jelzést kérő gombot.

A cambridge-i vásárlók egy applikáción keresztül rendelhetnek, majd az üzlet munkatársai bepakolják az akár 10 kg-os csomagot, amit a robot akár 6,5 km-nyire elszállít. A robotok automatikusan kiszállítják az ételt és innivalót, mielőtt visszatérnek a bolthoz a következő szállítmányért.

A májusban indított pilot programot Leeds egyes területeire is tervezik kiterjeszteni, mielőtt jövőre akár az egész országban elindítanák. A robotgyártó Starship Technologies állítása szerint: „Azon ritka esetben, amikor a robotnak segítségre van szüksége, távolról ellenőrizhető.”

Chris Conway, a Co-op vezetője elmondása szerint a robotok használata azt mutatja, hogy az üzlet „új és innovatív módszereket fedez fel” annak érdekében, hogy a vásárlók otthonról vásárolhassanak.

Forrás: The Sun

https://www.thesun.co.uk/tech/20647079/grocery-delivery-robots-unable-to-reach-destinations/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936