Az emissziómentes városi közlekedés már a kanyarban van

Az egészségesebb városi levegő érdekében született meg a Mercedes-Benz teljesen elektromos autóbusza, az eCitaro, amelyet az idei hannoveri IAA kiállításon láthatott először a nagyközönség.

  • Az eCitaro csendes és tiszta működésű, hangja a villamosokét idézi. Hajtásáról két, egyenként 125 kW teljesítményű aszinkronmotor gondoskodik, amelyeket a kerékagyak mellett, a hátsó ZF AVE 130 gyártmányú portáltengelynél építettek be.
  • Az autóbusz mozgatásához szükséges áramot lítiumionos, Samsung cellás akkumulátorok biztosítják. Az eCitaro teljesen feltöltött akkumulátorokkal a rendkívül energiaigényes nyári hónapokban is legalább 150 kilométert tud megtenni a SORT2-es mérési ciklus szerint.
  • A jövő évben megjelenhet a modellnél a pantográfos megoldás is, amellyel a végállomásokon, vagy a felsővezetékkel ellátott viszonylatokon történő gyorstöltés valósítható meg. A tervek szerint a Mercedes-Benz üzemanyagcellás hatótávnövelőt is kínálni fog az eCitaróhoz, így még nagyobb távolságokat lesz képes megtenni egy feltöltéssel.
  • Az eCitarót emellett az oldalvédelmi asszisztenssel is ellátták, mely kiveszi részét a gyalogosok és a biciklisek védelméből. A fejlesztés vizuális jelzéssel figyelmezteti a sofőrt, ha jobbra vagy balra forduláskor gyalogos vagy biciklis tűnik fel a holttérben. Ha mindez nem lenne elég, akkor az asszisztens akár a vezetőülés vibrációjával is képes felhívni a sofőr figyelmét a veszélyre.

Forrás: Vezess

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2018/11/09/az-emissziomentes-varosi-kozlekedes-mar-a-kanyarban-van/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936