Az észt Cleveron új fél-autonóm utolsó mérföldes kiszállító járművet mutat be

Az észt Cleveron cég bemutatta új vezető nélküli fél-autonóm utolsó mérföldes kiszállító járművét, a Cleveron 701-et. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kielégítsék az e-kereskedelem közelmúltbeli felgyorsulása és a gyorsan változó kiskereskedelmi környezet miatti növekvő igényeket az egynapos szállításra. A Cleveron volt az első cég Európában, amely tavaly megkapta a korlátozások nélküli engedélyt vezető nélküli járművei tesztelésére Észtország utcáin.

Forrás: InceptiveMind

A Cleveron 701 egy módosított jármű, amelyet olyan kiskereskedők és logisztikai vállalatok számára fejlesztettek ki, akik a legutóbbi mérföldes szállítási megoldásokat és hatékonyságot kívánják növelni. A vállalat megjegyzi, hogy a pilóta nélküli robotfutár alacsony forgalmú területeken, például külvárosokban közlekedhet, a kiskereskedők, illetve központok körül15-30 percen belüli távolságon szállítsa az árukat.
A könnyű, elektromos jármű, amely különböző újratölthető akkumulátorokkal is használható maximum 200 kg súlyt képes szállítani egy órás távolságon belül. Sebessége maximum 50 km/h. Az operátor egyszerre 10 ilyen járművet képes távolról irányítani.

A Cleveron 701-et fél-autonóm platformként tervezték, amelyhez az operátor hozzáadhat különböző módosításokat a különböző szállítási igényeknek megfelelően. Beállítható élelmiszer kiszállításra, szabályozott hőmérsékletű tárolóhelyekkel, csomag kiszállítóként, vagy akár csúcstechnológiás kávé robotként, vagy fagylaltos kocsiként. A fő előny, hogy ezek a kiszállítások így egy környezetbarát robot segítségével végezhetők el.
A vállalat nem hozta nyilvánosságra, hogy a robot milyen szenzorokat használ az autonóm módon való közlekedéshez. A prototípusról készült képek alapján több kamerát használ, lidar viszont nem látható rajta, amit majdnem a legtöbb önvezető autót és kiszállító robotot fejlesztő gyártó használ.

„ Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy bemutattuk a Cleveron legújabb innovációját az autonóm szállítójárművek piacán. Az új vezető nélküli félig autonóm járművünkkel lehetővé tesszük, hogy a kereskedők és a logisztikai vállalatok meg tudják oldani a bonyolult és költséges utolsó mérföldes szállítások kihívásait, miközben kielégítik a fogyasztói keresletet az aznapi, és bizonyos esetekben az azonnali szállításokra, ” mondta a Cleveron vezérigazgatója, Arno Kütt.

A Cleveron megjegyezte, hogy hat hónapja teszteli robotját az észt Viljandi városában, és a teszteket a továbbiakban is folytatni fogja. A tömeggyártás megkezdését 2023-ra tervezi.

Forrás: InceptiveMind

https://www.inceptivemind.com/cleveron-701-new-driverless-semi-autonomous-last-mile-delivery-vehicle/18608/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936