Az Inrix digitális közlekedési szabálykönyve segíti a városokat az újfajta mobilitási formák kezelésében

Az utakon a közlekedőket a különböző közlekedési jelzések, táblák, festések igazítják el a szabályokról. De ezeknek a jelzéseknek a kopása, rongálódása megnehezíti az autonóm járművek számára a szabályok felismerését.

Az Inrix, egy globális közlekedési elemző cég erre a helyzetre keresett megoldást. Létrehozta a Közlekedési szabályok elnevezésű platformját, melynek célja, hogy segítse a városokat a közlekedési szabályok és korlátozások digitális nyilvántartásának létrehozásában. Digitális adatrendszerét először az autonóm járművek számára alakította ki, ezt terjeszti ki a közlekedés minden formájára. 11 amerikai várossal állapodott meg, amelyeknek már van a közutakon történő autonóm járműtesztelési programjuk. A platform bővített verziója úgy van kialakítva, hogy segítse ezeket a városokat, hogy kezeljék és közöljék a szabályokat azokkal a vállalatokkal, amelyek más típusú mobilitást alkalmaznak.

A platform eredetileg 2018 júliusában indult, az új változat újfajta felhasználói élményt nyújt, egyértelműbb munkafolyamatokkal, hogy megkönnyítse a hatóságoknak a közlekedési szabályok digitalizálását és kezelését. A rendszer adatai megoszthatók más hatóságokkal illetve akár cégekkel. Így a városok hatékonyan kezelhetik a közlekedési szabályaikat, a nyitott rendszer támogatja az autonóm jármű tesztelést, és a tesztelés során nyert információk is beépíthetők az adatok közé.

Forrás: TechCrunch

https://techcrunch.com/2019/07/09/inrix-expands-its-digital-rule-book-beyond-self-driving-cars-to-help-cities-with-scooters-bikes-and-delivery-bots/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936