Az Intel fejlesztési mobilitási szolgáltatását, 900 millió dollárért felvásárolta a Moovit-ot

Az Intel bejelentette a Moovit felvásárlását 900 millió dollárért. A cég szerint ez egy lépéssel közelebb viszi őket a „teljes mobilitási szolgáltatóvá” váláshoz. A terjeszkedés segíti az Intel Mobileye részlegének megerősítését, és újabb pillért jelent a cég mobilitási szolgáltató pozíciójához. A végső cél egy robotaxi flotta létrehozása utasok szállítására, amiben a Moovit közlekedési információi alapvető szerepet játszanak.

A Moovit app-ok az utazástervezésben segítenek minden útvonal lehetőség megjelenítésével. A lehetőségek közt mindenféle közlekedési mód szerepel: a vonattól a bérelt kerékpárokon vagy elektromos rollereken keresztül az utazásmegosztó járművekig.

Ez a fajta szolgáltatás a sokféle közlekedési mód integrációját igényli, ami különösen értékessé teszi az Intel számára. A Mobileye igazgatója, Amnon Shashua nyilatkozata szerint a befektetést a Moovit felhasználói bázisa, közlekedési adatai és a tranzit és mobilitási partnerekkel való szilárd kapcsolata teszi értékessé. A jövőben az Intel Mobileye integrálni akarja a Moovit alapvető kompetenciáit, hogy egy teljes autonóm autó „ellátási láncot” hozzon létre a cégen belül. Az applikációt a flottaműveletek fokozására és egy mobilitási intelligencia platform létrehozására fogják majd használni.

Az utóbbi nyolc évben a Moovit 800 millió felhasználót ért el és 3200 városban működik. A szolgáltatásuk olyan nagy világesemények során segítette az emberek közlekedését, mint a 2016-os Olimpiai játékok.

Forrás: Cnet

https://www.cnet.com/roadshow/news/moovit-mobility-platform-sold-intel/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936