Az LG Omnipod autókoncepció új értelmet ad az utazásnak

Nem kell feltétlenül virtuális valóság headset ahhoz, hogy az irodánkban érezzük magunkat, miközben önvezető autóban közlekedünk.

Az idei CES volt az első két év után, amelyet élőben rendeztek meg, ironikus módon a kiállítás nagyrészt a virtuális élményekre koncentrált. Az újszerű technológiák lényege, hogy miközben az egyik helyen vagyunk, virtuálisan megtapasztalhassunk egy másikat. Ehhez azonban legtöbbször valamilyen headset viselése szükséges (például VR, azaz virtuális valóság szemüveg). Az LG mobilitás jövőjéről szóló víziója azt igyekszik bemutatni, hogy hogyan lehet pihenni vagy akár dolgozni, miközben épp közlekedünk.

Mint sok futurisztikus autókoncepció, az LG OMNIPOD-ja is tele van képernyőkkel. Nem csak a műszerfal vagy az elülső panelek, hanem még a jármű oldalai és mennyezete is.

Az LG „kiterjedt alagút képernyőnek” vagy „meta-környezet képernyőnek” nevezi, és ez az a része az autónak, amely megpróbálja belehelyezni az utast vagy utasokat egy virtuális környezetbe, vagy akár ablaknyitás nélkül bepillantást engedni számukra a külvilágba.

Az autó azonban nem csak videók megjelenítéséről vagy virtuális irodákról szól. A jármű minden alkatrésze úgy van kialakítva, hogy az ember egyáltalán ne érezze úgy, hogy egy mozgó autóban van.

Van például egy moduláris minihűtő, amelynek tetején még indukciós lap is található az útközbeni főzéshez. Az OMNIPOD tágas kabinja lehet irodahelyiség vagy hangstúdió, az aktuális igénytől függően. És természetesen az autó képernyői is változnak, hogy egy olyan virtuális környezetet hozzanak létre, amelyben az utas úgy érzi, mintha valóban dolgozna, ami növelheti a hatékonyságát.

Tekintettel az elmúlt két év eseményeire, ebben a mozgó élettérben a higiéniára is hangsúlyt fektettek. Az „Air Shower” például negatívan ionizált levegővel fújja az utasokat, hogy eltávolítsa a port és a kórokozókat, míg az LG Styler fertőtleníti a kabátokat és cipőket, így tisztán tartja őket, amíg újra fel nem veszik.

Ezen kívül minden egyes utazás után az autó virtuális asszisztense, Reah elárasztja az utasteret UV-fénnyel, és robotporszívókat indít el, hogy felkészüljön a következő használatra.

Noha ezeknek a technológiáknak egy része már ma is elérhető, mindezen futurisztikus kényelemhez az szükséges, hogy az elektromos járművek tökéletesítsék önvezető képességeiket.

Az LG OMNIPOD rendelkezik manuális vezetési lehetőséggel, de tipikus kormánykerék és kezelőszervek nélkül. Nem fogja felváltani a lakóautókat, különösen a fürdőszobák és konyhák hiánya miatt, de az LG jövőbeli mobilitásról szóló elképzelése érdekes kérdéseket vet fel, például, hogy a jövő emberei nehezebbnek találhatják majd a személyes kapcsolatteremtést, ha legtöbbször ki sem kell szállniuk az autójukból.

Forrás: Yanko Design

https://www.yankodesign.com/2022/04/08/lg-omnipod-car-concept-gives-a-new-whole-meaning-to-living-on-the-road

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936