Az önvezető autók és a realitás

Forrás: www.mediapost.com

Az utóbbi években számos autógyártó és technológiai cég dolgozott az autonóm járművek kifejlesztésén. Ennek ellenére a közelmúltban a Ford CEO elnöke, Jim Hackett azt nyilatkozta, hogy „túlbecsültük az autonóm autók megjelenésének gyorsaságát”.

Bár továbbra is komoly összegeket invesztálnak az önvezető autók fejlesztésébe, de azok csak szigorúan kontrollált, szűk területeken lesznek alkalmazhatók egyelőre a probléma komplexitása miatt, Hackett nyilatkozata szerint.

De nem a Ford az egyetlen cég, amely óvatosabban tekint már a jövőbe ezen a téren. A Toyota is inkább a vezetőket segítő technológiák kifejlesztésére helyezi a hangsúlyt az önvezető autók helyett. Múlt heti bejelentése alapján pedig az Uber sem számít arra, hogy az utakon túlnyomórészt autonóm járművek közlekednének a közeljövőben: „Azt gondoljuk, hogy még hosszú ideig a hibrid autonómia lesz jelen a közlekedésben, amelyben az autonóm járműveket fokozatosan használják majd különböző célokra, de továbbra is az emberi irányítás lesz a domináns.”

Már nem az önmagát vezető technológia a kulcskérdés, a környezet, bármi, ami az autó körül történik haladása közben, ami még nem kiszámítható.

Forrás: www.mediapost.com

https://www.mediapost.com/publications/article/334480/self-driving-cars-meet-reality.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936