Az önvezető autók még váratnak magukra

A fogyasztók egyre inkább tisztában vannak az összekapcsolt autókkal, még ha nem is ismerik az önvezetést. A jövő járműveinek két iránya van, az összekapcsolt és az autonóm autók, amelyek képesek önmagukat vezetni emberi segítség nélkül.

Míg a legtöbb új autó már összekapcsolt, addig a teljesen önvezető autókra még valószínűleg 20 évet várni kell, mondta Jason Eichenholz, a vezető Lidar technológiát fejlesztő cég, a Luminar Technologies társalapítója és vezetője a floridai Tampában tartott 3. éves Synapse csúcstalálkozón.

Eichenholz szerint az autonóm járművek először az utazás-megosztás területén jelennek majd meg, nem magántulajdonban. Szerinte a jövőben az autonóm funkció leginkább az autópályákon lesz használható.

Bár az autógyártók folyamatosan fejlesztik autonóm jármű technológiájukat, de a fogyasztók még mindig nem bíznak az önvezető autókban, mondta az AAA Auto Club Group vezetője, Matthew Nasworthy. Az AAA rendszeresen végez kutatásokat a fogyasztók önvezető autókba vetett bizalmával kapcsolatban, és jelenleg még nem jók az eredmények.

A jövőre vonatkozóan reálisabb elképzelés az autók összekapcsoltságának növekedése, az egyre kifinomultabb információs és szórakoztató rendszerek, a közlekedési jelzések észlelésére és előrejelzésére szolgáló rendszerek és más vezetőt segítő, monitorozó és figyelmeztető rendszerek fejlődése.

Összességében a rövidtávú cél a vezetők segítése nem pedig helyettesítése.

Forrás: MediaPost

https://www.mediapost.com/publications/article/347012/self-driving-cars-hardly-around-the-corner-paneli.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936