Az önvezető autók nem jól reagálnak az esőre, ónos esőre, hóra

A Wavesense egy föld alá látó szenzort fejlesztett ki, hogy segítse az autonóm járművek zord időjárási körülményekhez való alkalmazkodását.

  • Jelenleg a jövő önvezető autói a hószállingózásnál rosszabb időjárási helyzeteket nem tudják kezelni. Ez a technológia egyik nagy hiányossága.
  • Bostonban az autonóm járművek tesztelése során a hó tűnt az egyik legnagyobb akadálynak, mivel nem csak a jármű tapadását változtatja meg, hanem a jármű kameráinak és érzékelőinek a működését is.
  • Egy bostoni startup vállalkozás, a Wavesense kifejlesztett egy radar rendszert, amely 304 centiméter mélységig szkenneli, hogy mi van az út alatt, majd létrehoz egy térképet, amely centiméter pontossággal meghatározza a jármű elhelyezkedését. Ez a típusú radar nem újdonság, a régészek és a földmérők hosszú ideje használják.
  • Jelenleg ezekben az autókban GPS-t, kamerát, radar és lidar rendszereket használnak, de mindegyiknek megvan a hátránya és hiányossága rossz időjárás esetén. A Wavesense találmánya megoldást jelenthet, amint kezelhető méretűre tudják csökkenteni a szerkezetet.

Forrás: Bloomberg

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-09-17/self-driving-cars-still-can-t-handle-bad-weather?cmpid=socialflow-twitter-businessweek&utm_campaign=socialflow-organic&utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_content=businessweek

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936