Az önvezető autók váratlan módon változtatják meg a világot

Arra a kérdésre, hogy milyen váratlan módszerekkel változtathatnak a világon az önvezető autók, Gary Shapiro, a Fogyasztói Technológiai Szövetség elnök-vezérigazgatója válaszolt.

  • A gépjármű-balesetek évente több mint 37 000 áldozatot követelnek az Egyesült Államokban. Az amerikai közlekedési balesetek 94 százaléka emberi hiba következménye. Az önjáró technológia életeket menthet, megakadályozhat sérüléseket, és biztonságosabbá teszi utunkat. Az önvezető járművekkel pénzt is megtakaríthatunk, mert csökkennek a biztosítási, engedélyezési és javítási költségek.
  • Az autonóm járművek használatával felszabadulhat a forgalomban töltött idő, és nem kell parkolóhelyet sem keresni. Növelik a termelékenységet, az üzemanyag-hatékonyságot és kiküszöbölnek a forgalomban kialakuló nézeteltéréseket. Rengeteg dolgot tehetünk az autóban, ha nem a vezetésre koncentrálunk. Az autonóm technológia új utakat teremt a gazdasági növekedéshez, különösen a 20-30 millió amerikai számára, akik a fizikai fogyatékosság miatt nem tudnak vezetni. Az önjáró járművek függetlenséget biztosítanak ezeknek az embereknek, lehetővé téve számukra, hogy belépjenek a munkaerőpiacra, és hozzájáruljanak a gazdaság növekedéséhez, valamint hogy szabadon utazhassanak a munkába, orvosi megbeszélésekre, közösségi eseményekre és családi összejövetelekre.
  • Az önjáró járművek megváltoztatják városaink természetét. Valószínűleg kevesebb parkolóhelyre lesz szükség, és csökkenhet az autóvásárlások száma. Ma a legtöbb autó az idő 95 százalékában kihasználatlanul áll.

Forrás: Forbes

https://www.forbes.com/sites/quora/2019/02/08/self-driving-vehicles-will-change-the-world-in-some-unexpected-ways/#2d81f9506030

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936