Az orosz Yandex jövő nyártól az Egyesült Államokban teszteli önvezető autóit

Az orosz Yandex cég bejelentette, hogy jövő nyáron megkezdi önvezető autóinak tesztelését az Egyesült Államokban. A júniusban Detroitban megrendezendő Észak Amerikai Nemzetközi Autó Show részeként a Yandex önvezető taxi szolgáltatást fog nyújtani a város üzleti központjában.

Forrás: The Moscow Times

A cég képviselője elmondta, hogy az első 10 autó látogatókat szállít az autó show-ra, ami után az Egyesült Államokban marad további tesztelésre.

A Yandex sofőr nélküli flottáját Detroitban a Hyundai Mobissel együttműködve hozzák létre. Júliusban a két vállalat kiadta első Hyundai Sonata 2020 modelljén alapuló közös autóját.

A Yandex 2016 végén kezdett el önvezető autó technológiáján dolgozni, most tesztzónák kiépítését végzi, ahol az emberek önvezető taxikat használhatnak.

2018 végén a Yandex engedélyt kapott önvezető járművek tesztelésére Izraelben és idén januárban bemutatta vezető nélküli autóját az Egyesült Államokban rendezett Consumer Electronics Show-n.

A cég jelenleg azt tervezi, hogy elindítja az amerikai Uber-rel közös taxi vállalkozásának kezdeti nyilvános vételi ajánlatát (IPO) potenciálisan Oroszországban és az Egyesült Államokban, de ennek konkrét részletei még nem eldöntöttek.

Forrás: The Moscow Times

https://www.themoscowtimes.com/2019/10/23/russias-yandex-to-test-driverless-cars-in-us-starting-next-summer-a67879

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936