Az Uber és a Waymo összefog, hogy vezető nélküli teherautókat indítsanak

Az Uber és a Google autonóm járműipari egysége, a Waymo kedden bejelentette, hogy egyesítik erőiket annak érdekében, hogy vezető nélküli teherautókkal szállítsanak rakományt az Egyesült Államok útjain.

Az amerikai városok közötti hatalmas távolságok és a gazdaság szempontjából kulcsfontosságú teherautóval való szállítás miatt a vállalatok az önvezetést a költségek és a kockázatok csökkentésének egyik módjának tekintik.

A Waymo lehetővé teszi, hogy technológiája összekapcsolódjon egy Uber Freight platformmal, amely összekapcsolja a kamionosokat a rakományokkal, egy olyan körben, mint ahogyan lehetővé teszi az Ubernek, hogy az emberek okostelefon-alkalmazások segítségével rendeljenek fuvart.

„Az Uber Freight szállítóiból, fuvarozóiból és piaci technológiáiból álló hálózata remekül illeszkedik a Waymo Driverhez” – nyilatkozta Charlie Jatt, a Waymo teherszállításért felelős vezetője.

A Waymo rendszerrel felszerelt teherautókat vásárló fuvarozók dönthetnek majd arról, hogy a járműveket „önálló eszközként” helyezzék el az Uber Freight hálózaton – közölték a vállalatok.

A cégek közösen megvizsgálják azon csomópontok létrehozásának lehetőségét is, ahol a rakomány könnyen átadható az önvezető teherautókról az ember által vezetett teherautókra.

„Mindkét vállalat olyan jövőt képzel el, amelyben az autonóm teherautók megbirkóznak a vezetés hosszú távú szakaszával, könnyítve a teherszállítás iránti növekvő kereslet terheit, miközben lehetővé teszik a sofőrök számára, hogy rövid távú munkákra váltsanak” – áll a közleményben.

Mielőtt azonban a vezető nélküli teherautókat az utakra és az autópályákra engednék, több vizsgálatot kell végezni a biztonságuk érdekében.

A Waymo az Egyesült Államok néhány államában már tesztelt önvezető teherautókat.

„Az Uber Freight kiterjedt, hatékony és megbízható digitális hálózata elengedhetetlen ahhoz, hogy az autonóm teherautók valósággá váljanak” – mondta Lior Ron egységvezető.

Forrás: Barrons

https://www.barrons.com/news/uber-and-waymo-team-up-to-get-driverless-trucks-rolling-01654632308?tesla=y

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936