Az új Tesla Model S, a világ leggyorsabb autója téglalap alakú kormánykerékkel rendelkezik

A Tesla újjáalkotta a kormánykereket. Az autógyártó újonnan bemutatott frissített S és X modellje vadonatúj téglalap alakú kormánykerékkel rendelkezik, ami inkább egy repülőgép kormányra hasonlít, mint egy autóéra.

Néhány versenyautóban van hasonló, és a Knight Rider tévésorozatban is ilyen volt K.I.T.T. kormánykereke. A Tesla korábban már beépítette Cybertruck és Roadster prototípusainak tervezésébe is ezt a típust. A Tesla negyedéves értékelésekor Elon Musk nem beszélt a kormány használhatóságáról, viszont 2021 végére már a teljes autonóm vezetés elérését jósolta, ami feleslegessé tenné azt.

Az S Modell könnyedén lehagyja a többi autót, főleg az új Plaid verzió, amit februárban mutatnak majd be. 1020 lóerős hárommotoros hajtáslánccal rendelkezik, 1,99 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebessége 320 km/h a Tesla bejelentése szerint. Négykerék-meghajtású szedánja 400 méteren belül éri el a 250 km/h-ás sebességet.

A Model S Plaid ára 119 990 dollárnál kezdődik, 390 mérföldes hatótávolsággal, míg egy Plaid+, amely töltéssel 840 km-t képes megtenni, és még gyorsabb, 1100 LE-vel, még ebben az évben hozzáadódik a listához 139 990 dollárért. A belépő szintű kétmotoros összkerék-meghajtású modell ára a korábbi 69 420 dollárról 79 990 dollárra emelkedik, és hatótávolsága 660 km.

Az X modellt nem kínálják Plaid+ verzióban, de egyébként ugyanazokat a hajtáslánc-frissítéseket kapja, mint az S modell, a listaárak szerint 89 990 dollár lesz a kétmotoros összkerék-meghajtású és 119 990 dollár a Plaid változat.

Mindkét jármű rendelkezik új, hátsó ülésen működő szórakoztató rendszerekkel, fekvő tájolású központi információs és szórakoztató képernyőkkel, valamint kicsi digitális műszercsoport kijelzőkkel, ellentétben a 3-as és az Y modellel, amelyeknél a műszerfalon semmi sincs a kerek kormánykerék mögött.

Forrás: Fox News

https://www.foxnews.com/auto/tesla-worlds-quickest-car-rectangular-steering-wheel

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936