Birminghamben tesztelnek autonóm autókat az Endeavour projekt keretében

A kormány által támogatott Endeavour Projekt Birminghambe érkezik, hasonló oxfordi teszteket követően, a körút 2021 augusztusában egy Greenwich-i bemutató rendezvénnyel zárul.

Az Endeavour Projekt során négy Ford Mondeo járművet tesztelnek, amelyek LIDAR-ral, radarral és sztereó kamerákkal vannak felszerelve, amelyeket az Oxbotica autonómia szoftverével integrálnak. A flotta képes a 4. szintű autonóm vezetésre, és a Lea Hall állomás körül, egy öt mérföldes területen fog működni, Birmingham nemzetközi repülőtere és a városközpont között. Biztonsági vezetők veszik át a jármű irányítását, ha probléma adódik.

Forrás: The Engineer

A tesztek során az Oxbotica autonóm járművei megtapasztalhatnak számos közlekedési helyzetet és időjárási körülményt. Az útvonalak tartalmaznak körforgalmakat, közlekedési lámpákat és kereszteződéseket is, ipari és lakóövezetekben egyaránt.

A 2019. márciusában elindított konzorciumprojektet, amelyet az Összekapcsolt és Autonóm Járművek Központja (CCAV) társfinanszírozott, és amelyet az Innovate UK-vel közösen hajtottak végre, az Oxbotica vezeti, együttműködve a Városok Főigazgatóságával, az Immense-szel, a TRL-lel, a BSI-vel, valamint az Oxfordshire-i Megyei Tanáccsal. Azzal a céllal indították el, hogy felgyorsítsa az autonóm járműszolgáltatások telepítését az Egyesült Királyságban.

Nyilatkozatában Dr. Graeme Smith, az Oxbotica vezető alelnöke és az Endeavour Projekt igazgatója elmondta: „A mobilitási projekt ezen szakasza új lépést jelent számunkra, mivel Birmingham először ad helyet autonóm járműparkunk valós környezetben való teszteléséhez. Az Egyesült Királyság második legnagyobb városában a helyi hatóságok hatalmas lelkesedéssel vettek részt a projektben.

„Az Endeavour Projekt valódi együttműködés, amely mindenkit bevon a beszélgetésbe: a helyi önkormányzatoktól kezdve a közlekedésbiztonsági csoportokon át, a közlekedési szolgáltatókig, és ami a legfontosabb, a lakosság is aktív részesévé vált.”

A telepítés eredményeként Birmingham városi tanácsa szeretné jobban megérteni, hogy az autonóm járműszolgáltatások milyen hatást gyakorolhatnak a korlátozott összeköttetéssel rendelkező területekre, valamint arra, hogy a foglalkoztatási központokhoz való hozzáférés javítása hogyan növelheti a munkalehetőségeket és csökkentheti a magánjárművek használatát.

Forrás: The Engineer

https://www.theengineer.co.uk/project-endeavour-autonomous-cars-birmingham/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936