Biztonságos autó-akkumulátort ígér a BYD

A kínai gyártó szerint a jelenlegi villanyautó-akkumulátorok nem elég biztonságosak, a fajlagos kapacitás kedvéért a gyártók hajlamosak félretenni a biztonsági megfontolásokat.

Forrás: Totalcar

A Blade Battery nevű, kifejezetten autóba szánt akkucsomag belső felépítéséről nem tudunk sokat, azt viszont hosszan részletezte a BYD, hogy miféle teszteket teljesített kiváló eredménnyel. Állítólag átlyukasztották fém tűkkel, amitől egy hagyományos akkumulátor-csomag akár 400 fokra is hevülhet, és ki is gyulladhat. Ezzel szemben a BYD szerint a Blade Battery nem melegedett 60 fok fölé, és nem hogy nem gyulladt ki, füstölni sem kezdett. Emellett szintén elviselte extrém hőjelenségek nélkül, hogy meghajlították, 300 fokra hevítették, illetve 260%-kal túltöltötték.

Mindez nagyszerűen hangzik, bár egyelőre nem tudjuk, hogy az új akkumulátor-csomag pontosan hogyan tér el az eddigiektől. A BYD szerint azonban több nemzetközi autógyártó is érdeklődik a megoldásuk iránt, így nem kizárt, hogy néhány éven belül már ilyen, biztonságosabb akkumulátorokkal építenek majd elektromos autókat.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/03/31/byd_blade_battery/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936