Biztonságos és kényelmes személyes tér kialakítása a jövő önvezető autóiban

Forrás: autonomousvehicletechnologyexpo.com

Az önvezető autók tervezésénél nem csak a jármű technológiájának, hanem a belső térnek a kialakítása is fontos feladat. Ezzel foglalkozik a francia Faurecia cég, amelynek marketing igazgatója, Dr. Thorsten Bohnenberger, az 2019-es Autonóm járművek technológiai EXPO-jának előadója beszélt a tevékenységükről.

Az autonóm járművek belső terének kialakításakor cél az, hogy az utasok kényelmesen érezzék magukat, tudjanak dolgozni menet közben, ki tudjanak kapcsolódni, akár kipihentebben szálljanak ki az autóból, mint ahogy beszálltak, ami egy hagyományos autónál elképzelhetetlen.

Forrás: autonomousvehicletechnologyexpo.com

Az „Okos élet a fedélzeten” koncepció alapján úgy alakítják ki a belső teret, hogy mindegyik utasnak saját külön tere legyen. A rendszer képes lesz arra, hogy fiziológiai adatok elemzése alapján beavatkozzon a mozgásszervi betegségek, a stressz, a kényelmetlenség és az álmosság csökkentésére, elkerülésére.  Ezen kívül segíti a járművezetőt abban, hogy szükség esetén átvegye a járműtől az irányítást, és hatékonyan irányítson. Az utasról összegyűjtött adatok alapján személyre szabott beállításokat tesz lehetővé: üléspozíció, masszázsfunkció, szellőzés, világítás, zene, hőmérséklet.
Összességében a Faurecia pilótafülke intelligencia platformja (CIP) integrálja az összes kulcsfontosságú funkciót, mint például a vezetői állapot érzékelést, az információs és szórakoztató eszközöket, a biztonság, kényelem, hő- és akusztikai menedzsmentet, hogy problémamentes és kényelmes fedélzeti élményt biztosítson mindenkinek.

Forrás: www.autonomousvehicletechnologyexpo.com

https://www.autonomousvehicletechnologyexpo.com/en/speaker-interviews.php?release=bdbca288fee7f92f2bfa9f7012727740

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936