Brian Modoff: az önjáró autók fokozatosan jelennek meg

A világ egyik legnagyobb chip gyártójának (Qualcomm Inc.) alelnöke szerint az önvezető autók nem fognak hirtelen nagy számban elterjedni az Egyesült Államok közútjain, elsőként lezárt területeken számíthatunk a megjelenésükre.

  • Az önvezető autók felemelkedése kis lépésekben várható.
  • Kezdetben csak bizonyos elemeit láthatjuk a rendszernek, mint például az önműködő parkolás. Modoff szerint ezek az autók elsőként csak erre alkalmas lezárt területeken közlekednek majd.
  • A félvezető chipek száma a gépkocsikban folyamatosan növekszik. Szakértők szerint az autókba épített félvezető chipek mennyisége jelentősen bővülhet az új generációs 5G szabvány érkezésével
  • Modoff azt is elmondta, hogy sok időbe telik, amíg az önvezető autók nagy számban jelennek meg, figyelembe véve az ehhez szükséges munka mennyiségét, és idő szükséges a tapasztalatok kiértékeléséhez is. „Az esetlegesen felmerülő problémák száma szinte exponenciális, és megpróbálunk megoldást találni ezekre.”

A gyártóknak minden eshetőségre fel kell készülniük: szikla omlik vagy fa dől az útra, stb.

Forrás: TheStreet

https://www.thestreet.com/technology/cybersecurity/qualcomm-s-modoff-self-driving-cars-will-emerge-in-phases-14722563?cm_ven=FLIPBOARD&puc=flipboard

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936