Budapesten tesztelik a Mercedes-Benz villanybuszát

Közel két hetes tesztelésre érkezett a BKV-hoz egy Mercedes-Benz elektromos Citaro. A tavaly bemutatott városi autóbuszt most bárki kipróbálhatja, ráadásul ingyen.

A BKV flottájában jelenleg nincs normál méretű, alacsonypadlós, elektromos városi autóbusz, annak ellenére, hogy nem messze a fővárostól található egy olyan elektromos autóbuszgyár, amely képes lenne kiszolgálni a közlekedési vállalat igényeit. A Mercedes-Benz eCitaro tavaly mutatkozott be a hannoveri IAA kiállításon a nagyközönség számára, sorozatgyártása pedig még 2018 év végén elindult. Bár a tavaly bemutatott eCitaro még kétajtós, elővárosi változat volt, a BKV-nak már egy 12 méter hosszú, háromajtós variánst nyílt lehetősége tesztelni.

Forrás: BKV

A jármű utasterében 28 ülőhely, valamint 53 állóhely található, belső kialakítása gyakorlatilag megegyezik a dízeles változatéval. Hajtásáról két darab 125 kW-os (2×170 lóerős) kerékagymotor gondoskodik, amelyek egyenként 485 Newtonméteres nyomatékot adnak le. A járművet maximális mennyiségű, 10 darab 24,3 kWh teljesítményű lítium-ionos, Samsung-cellás akkumulátorral szerelték. Hatótávja az energiaigényes nyári hónapokban 150-200 km, de kedvezőbb körülmények esetén akár 250 kilométer is megtehető vele egy feltöltéssel.

Forrás: Vezess

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2019/08/20/a-fovarosban-barki-kiprobalhatja-a-merci-villanybuszat/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936