Csak a villany mentheti meg az Audi sportautóit?

Sokkal nehezebben engedik el az Audi TT-t, mint azt elsőre gondoltuk. A napokban – ha vérző szívvel is – belengették a Golf-alapú Audi beszántását, most azonban úgy tűnik, van esély a típus túlélésére. Mellette viszont az Audi R8 jövője se biztos.

A témában megszólalt Hans-Joachim Rothenpieler, az Audi igazgatótanácsának technikai fejlesztésért felelő vezetője is, aki úgy fogalmazott, hogy személyes missziójának tartja, hogy meggyőzze kollégáit a TT életben tartásáról. Azt viszont hozzátette, hogyha sikerrel is jár, minden bizonnyal valamilyen hibrid hajtást kell kapnia a következő TT-nek, sőt a teljes villanyosítás sem kizárt.

Rothenpieler szerint kár lenne tagadni, hogy a TT-hez hasonló cipőben jár a vállalat legerősebb utcai sportautója, az Audi R8 is. A középmotoros kocsinak azonban annyival egyszerűbb lehet a jövője, hogy a vele azonos platformra épülő Lamborghini Huracán következő generációjáról már tudni lehet, hogy hibrid hajtást kap. Így valószínűleg az Audi fejlődési irányába is jobban beleilleszkedne egy olyan R8-as, ami hibrid hajtásláncot kap.

Fotó: Audi

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/03/16/csak_a_villany_mentheti_meg_az_audi_sportautoit/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936