Dél-Afrika fejleszti 5G hálózatát – ami segíti az önvezető autók utakra kerülését

Stella Ndabeni-Abrahams kommunikációs miniszter közzétette Dél-Afrika 5G mobilhálózat felé történő előrelépésének feltételeit. A kormánynak benyújtott javaslatokban ez a dokumentum megnyitja az utat a nagy sebességű technológia bevezetéséhez – sőt még az önvezető autók használatát is támogatja.

Áprilisban az Icasa átmeneti spektrumot ítélt oda az MTN-nek, a Vodacom-nak és a Telkom-nak az 5G szolgáltatásokhoz, amelyek jelenleg korlátozottan állnak rendelkezésre Johannesburgban, Pretoria-ban és Fokvárosban. Idén Dél-Afrika növeli spektrumát és lehetővé teszi az „ultra nagysebességű technológiát”.

A javaslatok megfogalmazása külön hangsúlyt helyez arra, hogy bemutassa, milyen fejlemények várhatók az 5G-től. Természetesen gyorsabbá teszi az online böngészést, de a miniszter arra is kitért, hogy mit jelent ez az autonóm technológia számára. Ndabeni-Abrahams szerint az önvezető autók így hamarosan szabad utat kapnak:

„Nagy sebességű, jó minőségű hálózatokra van szükség a fejlett csatlakoztatott eszközökhöz és szolgáltatásokhoz, miközben ügyelni kell arra, hogy a vidéki területek ne maradjanak le. Az 5G-hálózatok megjelenése lehetővé teszi az autonóm/önvezető járművek használatát az utakon, valamint a negyedik ipari forradalom számos más technológiáját támogatják. ”

A közzétett reform azt is előírja a kormány számára, hogy az egész országban telepítsen 5G-oszlopokat – ami magántulajdont is érinthet. Ndabeni-Abrahams kijelentette, hogy ezeknek a tornyoknak elsőbbséget kell kapniuk – ami azt jelenti, hogy a minisztérium oda telepítheti őket, ahova jónak látja.

„Minden kormányzati szférának jelentős erőfeszítéseket kell tennie az elektronikus kommunikációs hálózatok és eszközök gyors telepítésének lehetővé tétele érdekében, mivel ezek a hálózatok kritikus jelentőségűek az ország fejlődésében.”

Forrás: The South African

https://www.thesouthafrican.com/news/5g-in-south-africa-self-driving-cars/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936