Dr. Dávid Alíz, a Jogi munkacsoport vezetője

Fotó: Iró Zoltán

Névjegy

Dr. Dávid Alíz ügyvéd, ügyvédcsaládban született és az óta dolgozik ügyvédként, amióta ledoktorált az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Gazdasági joggal, Ingatlan-ügyekkel, vállalkozások alapításával és felvásárlásával, vállalkozási szerződésekkel és kereskedelmi ügyletekkel foglalkozik elsődlegesen.

Jogászként kapcsolódott be a Jedlik Ányos Klaszter munkájába; ügyvédként ő alapította a klasztert és az azt működtető menedzser kft.-t. Ekkor szippantotta magához az elektromos, majd a magasan automatizált járművek világa, bár, mint mondta, őt mindig is érdekelték az autók. „Az első szavam az autó volt”, mondta.

A „kell az ember életében némi változatosság” elvét követve különösebb habozás nélkül igent mondott, amikor a Klaszter alapítói felkérték a Jedlik Ányos Klasztert működtető JÁK Menedzsment Kft. vezetésére. A Mobilitás Platform munkájába dr. Varga István, a BME Közlekedésmérnöki Karának dékánja, a Klaszter elnöke javaslatára kapcsolódott be, mint mondja, az önvezető autózás rendkívül érdekes terület egy újdonságokra nyitott jogász számára.

Dávid Alíz férjezett, férje gépészmérnök. Lánya 14, a fia hét éves, és a dolgok jelen állása szerint a lánya mérnöknek készül.

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936