Dubai elindította első önvezető teherautó tesztprogramját

A Dubai South bejelentette, hogy decemberben elindítja az Egyesült Arab Emírségek első autonóm járműkísérleteit a Logisztikai negyedben, amely 2023 februárjáig fog tartani.

A kísérleti utak során az EVO.1, az Evocargo vezető nélküli elektromos logisztikai járműve közlekedik majd Dubai déli logisztikai negyedében.

A vezető nélküli platform teherbírása 2 tonna, és akár hat EUR-raklap is elfér rajta, amelyek 25 km/h-val haladnak akár 200 km-t. Egy jármű teljes napra való feltöltése a töltéstípustól függően 40 perctől hat óráig tart.

Az EVO.1 platform biztonsági rendszere négy szintből áll: a jármű körüli tér számítógépes látása, automatikus diagnosztikai rendszer, távleállító rendszer és készenléti pneumatikus fékrendszer.

A próbaidőszak alatt egy távoli operátor lesz a helyszínen, a vezérlőközpontban, hogy kezelje a platformot.

A Dubai South az Emirátus legnagyobb egyvárosi főfejlesztése, amely a légi közlekedésre, a logisztikára és az ingatlanokra összpontosít. Az elektromos és vezető nélküli tehergépjárművek technológiájának tökéletesítése a régióban segít tovább csökkenteni szénlábnyomát, és megerősíti a város környezetbarát tulajdonságait.

Az Evocargo 37 védett találmánnyal és technológiával rendelkezik. Az Evocargo szabadalmai a vizuális helymeghatározás algoritmusaira, az automatikus térképezésre, az érzékelők és kamerák kalibrálására és integrációjára, a biztonsági sebesség kiválasztásának módszereire és a dinamikus modellek paramétereire vonatkoznak.

Forrás: UAE Moments

https://www.uaemoments.com/dubai-launches-first-driverless-trucks-trials-529949.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936