Dubai tervei szerint taxiflottájának 56%-a környezetbarát lesz 2023-ra

Dubai célja, hogy 2023-ra teljes taxiállományának 56%-át környezetbaráttá tegye. Azt is tervezi, hogy taxiállományának 5%-a 2023-ra önvezető lesz, írja az Arabian Business.

A cikk azt is közölte, hogy az RTA főigazgatója elmondta, hogy a szervezet elkötelezett amellett, hogy mesterséges intelligenciát és intelligens rendszereket alkalmazzon Dubai taxi-ágazatában.

A Dubai-i Út- és Közlekedési Hatóság (RTA) 2021 áprilisában szerződést írt alá a General Motors által támogatott Cruise-zal. Ennek értelmében a Dubai RTA azt tervezte, hogy 2030-ra 4000-re növeli az önvezető taxik számát. Környezetbarát járművek, köztük akkumulátoros elektromos autók fognak taxiként közlekedni a közép-keleti városban.

Dubai már régóta hangsúlyozza a város fenntartható mobilitási megoldásait. A legújabb bejelentés illeszkedik ebbe a gondolatmenetbe.

Mattar Mohammed Al Tayer, főigazgató, az RTA ügyvezető igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a város célja, hogy egyedülálló élményt nyújtson az utasoknak a taxiiparban. „Célunk, hogy olyan mobilitási szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek változatos lehetőségeket kínálnak a modern taxik kényelmének és ellátásának szintjén, legyen az limuzinszolgáltatás, repülőtéri taxi, női taxi, családi taxi stb.” – mondta.

Azt is elmondta, hogy a folyamat megköveteli a taxi- és limuzinflotta növelését, hogy megfeleljen az emirátusban tapasztalt gyors növekedésnek, és fokozza a közlekedési eszközök integrációját.

Az önvezető járművek taxiszolgáltatásokra történő felhasználása a világ számos városában zajlik. Az önvezető technológiai szolgáltatók, mint például a Cruise, a Waymo a vezetők ezen a téren. Számos hagyományos autógyártó valamint mobilitási startupok dolgoznak az önvezető technológián.

A város várhatóan a 2021. októberére tervezett Expo 2020 során mutatja majd be a fenntartható mobilitás elérésére irányuló stratégiájának vázlatát.

Forrás: HT Auto

https://auto.hindustantimes.com/auto/cars/dubai-aims-56-of-its-taxi-fleet-as-environment-friendly-by-2023-41630225460311.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936