E-rollerek: nincs a kormány asztalán a KRESZ módosítása

Pedig Révész Máriusz kormánybiztos szerdán még arról beszélt, hogy több mindenen is változtatni kell.

Hónapokon belül módosíthatják a KRESZ-t, hogy az elektromos rollerekre és a segwayekre is vonatkozzon – így fogalmazott szerdán az InfóRádiónak Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Azt is hozzátette, a gyalogosok jogosan kérik, hogy az elektromos rollerrel ne száguldozzanak a járdán, ezért szabályozni kell, hogy melyik eszköz mehet a járdán, melyik az úttesten, és melyik a kerékpárúton.

Forrás: Vezess

A Kormányzati Tájékoztatási Központ egy nappal később, csütörtökön viszont arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy “nincs ilyen elképzelés a kormány asztalán”.

A jelenleg érvényben lévő KRESZ szerint az elektromos rollerek nem minősülnek közlekedési járműnek, így a gyalogosokra vonatkozó szabályokat kell figyelembe venni ezen eszközök használata esetében is.

Az elektromos rollerek használatát Milánóban már szigorították, ott például a járdán tilos használni ezeket a járműveket, de az úttesten sem lehet bárhol haladni a rollerekkel. Aki megszegi a szabályokat, arra 26, illetve 99 eurós bírságot szabhatnak ki.

Forrás: HVG

https://hvg.hu/cegauto/20191011_elektromos_roller_kresz_modositas_revesz_mariusz

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936