Egy brit cég áttörést ért el az elektromos motorok terén

Egy úttörő elektromos autó motorokat fejlesztő brit vállalat terjeszkedésre készül. A 2017-ben a Newcastle Egyetemről indult Advanced Electric Machines (AEM) 30 millió fontos támogatást vár a következő hónapokban az Egyesült Királyságbeli termelési kapacitásának növelésére. Ezután egy éven belül további 220 millió fontot próbál biztosítani a további növekedés finanszírozásához, mivel a piac fellendülés előtt áll a benzin- és dízelmotoros autók 2030-ban az Egyesült Királyságban várható betiltása miatt.

Az AEM állítása szerint megoldotta a „kapcsolt reluktancia motorok” problémáját, amelyet először az 1800-as években ismertek fel. Ezek állandó mágnesek nélkül tudnak működni, ami valószínűleg egyre ritkább lesz, ahogy a járművek egyre inkább elektromossá válnak.

Ezek a motorok az elektromágneses mezők létrehozásának pontos időzítésén alapulnak, és olcsó fémekből, például acélból felépíthetők. Eddig nehéz volt őket ellenőrizni, és a zajjal és rezgéssel járó problémák is rontották őket. Az AEM szabadalmaztatta a technológiát, amely szerinte megoldja ezeket a kihívásokat, és azon dolgozik, hogy rendszerei a mainstreambe kerüljenek.

Peter Fleet, a Ford volt alelnöke felügyelte az AEM adománygyűjtését, és már az első fordulótól azt remélték, hogy a cég évi 10 000 motor gyártókapacitásáról legalább 100 000-re való terjeszkedését fedezni fogja.

Fleet elmondta: „Ez egy egyedülálló technológia, amely nemcsak zöld, mert nem igényel ritka mágneseket, hanem a hagyományos motoroknál is könnyebb és erősebb, és olyan szabadalmakkal támogatott, amelyek megoldják a körülötte lévő kihívásokat.”

Az AEM tárgyalásokat folytat a globális autógyártókkal arról, hogy miként alkalmazható a technológiája, a vállalat olyan márkákkal dolgozik együtt, mint a Bentley és a Tevva.

Fleet hozzátette: „A ritka mágnesek egyre nagyobb problémát jelentenek, ahogy az autóipar egyre inkább elektromosra vált. Néhány mágnes ára már az elmúlt évben megduplázódott. Egy globális problémára találtunk megoldást.”

Forrás: Yahoo! Finance

https://uk.finance.yahoo.com/news/british-firm-cracks-electric-car-152144501.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936