Egy célszerű Audi a jövőből

Az Audi Sanghajban mutatta be legújabb tanulmányautóját, amely egy távolabbi jövőképet vázol fel. Elektromos, önvezető, skandinávosan egyszerű, és a hangsúlyozottan zöld. Viszont semmit nem tartalmaz a mai Audik sportos, kényelmes és pazarló karakteréből.

Készítettek egy olyan járművet, amely tényleg a jövő Audiját vázolja fel – pontosabban egy ma elképzelt jövő autóját. Természetesen elektromos hajtásláncú modellről van szó, 65 kWh-s akkucsomaggal a padlójában, 170 lóerős motorral, a szabvány MEB platformon. Ám az AI:ME nem olyan apró, ahogy a korábbi vázlatok alapján sejthettük: 4,3 méter hosszú, 1,9 méter széles, 1,52 méter magas, a tengelytávja pedig óriási: 2,77 méteres. Az arányai azonban megtévesztőek, hisz egybeszabott, szinte egyterű-jellegű, és a 23 hüvelykes felnik miatt a kerekek és a karosszéria viszonya is olyan, mint egy kisebb autón.

Azt egyelőre nem tudni, hogy lesz-e hasonló karakterű modell az Audi kínálatában, bár a luxusmentes karakter és kialakítás alapján azt mondanánk, erre csak akkor van esély, ha az Audi márka profilja is megváltozik időközben. Mondjuk amilyen változásokra számítani lehet az autóiparban a következő egy-két évtized során, ez sem lehetetlen.

Fotó: Audi

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/04/15/egy_celszeru_audi_a_jovobol/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936